Crowne Plaza Brussels Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dit jaar wilde ik mezelf absoluut weer kwalificeren als IHG Platinum member en werd het idee geboren om via Breakfast Bonus Packages elk verblijf minstens 5000 elite punten te verdienen, maar niet alle IHG hotels bieden deze promotie aan. Na een korte zoektocht kwam ik uit bij het Crowne Plaza Brussels Airport hotel, wat zoals de naam het zegt gelegen is aan het vliegveld van Brussel met uitstekende bereikbaarheid.

Inleiding

Na wat rekenwerk kwam ik tot de conclusie dat ik 6 à 7 verblijven nodig had om mijn benodigde aantal van 60000 elite punten te behalen en al snel had ik enkele data gevonden waar de prijs voor mij gunstig was. Daar ik al Platinum lid was op het moment van boeking van een standaard kamer, kreeg ik voor elk verblijf behalve het laatste een upgrade.

CP BRU Airport - Booking Confirmation
Upgrade van standaard naar Queen

Ofwel was het een upgrade van een “gewone” standaard kamer naar een standaard kamer met Queen bed en sofa op de IHG Rewards Club verdieping, ofwel een upgrade naar een Club Room op de zesde verdieping. Zoals je op de boekingsbevestiging kan zien, betaalde ik 129 euro voor mijn reservaties, terwijl de ‘published room rate’ prijs van een Queen kamer op de IHG Rewards Club verdieping een stuk hoger ligt: wel 495 euro!  Tijdens één verblijf hebben we een gratis upgrade gekregen naar een Club Room op de zesde verdieping met bijhorende toegang tot de Sky Lounge, deze heeft een published room rate van 590 euro! Normaal gezien betaal je voor een upgrade tijdens check in 39 euro, of als je op voorhand boekt dan betaal je 169 euro per nacht voor een Club Room.

CP BRU Airport - Rewards Club Floor
IHG Rewards Club verdieping

Het hotel is makkelijk bereikbaar en ligt op amper 5 minuten rijden vanaf het vliegveld. Indien je zelf met de auto rijdt, dan kan deze geparkeerd worden op de parkeerplaats van het hotel waar 170 plaatsen zijn voorzien, let er wel op dat voor deze dienst betaald moet worden. Wij zijn elke keer met de bus van Brussel Airport Express naar het hotel gegaan, deze bus rijdt van het Centraal Station in Antwerpen naar het busstation onder de aankomsthal van het vliegveld.

Voor deze busrit betaal je 10 euro per persoon voor een enkele reis en deze busrit duurt ongeveer 50 minuten afhankelijk van het verkeer. Eenmaal aangekomen op het busstation kan je overstappen op de gratis shuttle dienst van het hotel. Op weekdagen komt er elke 20 minuten een bus van het hotel die je oppikt en voor de deur van het hotel afzet. Deze shuttle bus rijdt vanaf 6u ’s morgens tot 22u ’s avonds. Tijdens het weekend reed er tijdens onze eerste verblijven geen shuttle dienst, maar in dat geval kon je de receptie van het hotel bellen en zij stuurden op hun kosten een taxi. Je moest gewoon bij de info balie op de tweede verdieping wachten en kort nadien kwam er een taxi chauffeur aan met een bordje van Crowne Plaza.

Vanaf het weekend van 6 december 2014 is deze taxi dienst afgeschaft en rijdt er in het weekend nu ook aan gratis shuttle bus, maar let op want de tijden hiervan zijn beperkt. De bus rijdt van 6u tot 10 ’s morgens en van 18u tot 22u ’s avonds, beetje lastig als je op zaterdag of zondag om 12u zou uitchecken. Dan moet je ofwel vroeg uit de veren ofwel tijd doorbrengen in de grote lobby van het hotel.

Zicht op de lobby vanuit de lift
Zicht op de lobby vanuit de lift

Check in

Tijdens elk van onze verblijven liep de check in vlotjes, nooit problemen gehad, het enigste minpuntje misschien is dat niet al het personeel vlot Nederlands spreekt, voor mij geen probleem aangezien Engels m’n tweede taal is. Petje af voor het personeel van het hotel, want stuk voor stuk zijn ze allemaal super vriendelijk!

Door mijn Platinum status kreeg ik tijdens de check in elke keer de keuze tussen 600 punten of een voucher voor drankjes in de bar, ik koos elke keer voor de punten en die werden direct op m’n IHG account overgeschreven. Ik kies bijna nooit voor de drank voucher, omdat ik meestal probeer om toegang tot de lounge te krijgen, tijdens 3 van onze 6 verblijven in dit hotel hadden we toegang tot de Sky Lounge, later meer hierover.

Kamer(s)

De kamer(s) waar we verbleven bevonden zich dus elke keer op de vijfde of zesde verdieping en we hadden elke keer het geluk om een kamer te krijgen die ver weg van de lift lag waardoor je toch iets minder last hebt van “lawaai” op de gang. Een groot verschil is er niet tussen kamers van de verschillende verdiepingen, de Club Rooms zijn iets ruimer en de badkamers zijn quasi hetzelfde.

De layout van de badkamer is zo voorzien dat als je binnenkomt aan de linkerkant een bad en wc zijn voorzien, aan de rechterkant is er een grote wastafel met daarnaast een douche.

CP BRU Airport - Bathroom Income
Badkamer layout

Zowel het bad als de douche zijn geen hyper luxe voorzieningen, maar gewone standaard uitrustingen zoals je die in de meeste hotelkamers tegen komt. Voor de rest is er een ruime wastafel voorzien waar je genoeg plaats hebt om een toilettas en dergelijke te plaatsen.

CP BRU Airport - Bathroom
Wastafel met genoeg plaats

En natuurlijke kunnen de nodige “amenities” niet ontbreken in de badkamer!

CP BRU Airport Bathroom Amenities
Het verzamelen van amenities is voor sommigen een verslaving

Bij het binnenkomen van de kamer heb je dus aan de linkse kant de ingang van de badkamer, maar als je verder door loopt dan is daar de mini bar geplaatst met daarboven een plateau waar een koffiezetapparaat en waterkoker staan. Er is genoeg koffie en thee aanwezig, net als een gratis fles mineraalwater. Er is ook een ijsemmer aanwezig, maar let er wel op dat er op elke verdieping maar één ijsmachine is voorzien en als je pech hebt, dan ligt die helemaal aan de andere kant van de verdieping.

Tevens zijn er genoeg glazen en kopjes voorzien, meer dan genoeg als je maar voor één nacht verblijft. Alle prijzen zijn te vinden op een voorzien menu en zoals in de meeste hotels doe je er best niet aan om de mini bar te legen, anders heb je een flinke rekening waar je anders een mooi diner van zou kunnen betalen…

CP BRU Airport - Room Coffee Bar
Mini bar

De mini bar is voorzien van frisdrank, bier, wijn en sterke drank.

CP BRU Airport - Minibar
Genoeg keuze

Alle kamers waar we verbleven hadden een mooie Samsung TV met bijna 200 kanalen en een klein maar functioneel bureau met hele comfortabele bureaustoel.

CP BRU Airport - Room Desk & TV
Keuze uit 200 kanalen voor de zappers onder ons

Natuurlijk is een kamer geen hotelkamer zonder een bed! Keer op keer hebben we heerlijk geslapen op de bedden van dit Crowne Plaza hotel, de combinatie van matras, kussens en dekens was uitstekend. Oh een detail wat mij opviel was hoe stil het in de kamer was door het gebruik van speciale beglazing, want ondanks het feit dat er om de zoveel minuten een vliegtuig opsteeg, was hiervan niets te horen in de hotelkamer.

CP BRU Airport - Room Bed Side ViewJPG
Heerlijk comfortabel bed

Crowne Plaza heeft een programma wat Sleep Advantage heet en daarmee proberen ze door middel van comfortabele bedden, kussens, beddengoed, zogenaamde “quiet zones” en setjes van etherische oliën om je een zo goed mogelijke nachtrust te bieden.

CP BRU Airport - Sleep Advantage
Set etherische oliën die écht helpen!

Naast het bed was een docking station voorzien met een legio aan mogelijkheden om telefoons op te laden.

CP BRU Airport - Docking Station
Docking station

Afhankelijk van het type kamer dat je krijgt toegewezen tijdens de check in, is de kamer voorzien van twee kleine stoelen en een tafeltje, ofwel staat er een comfy sofa.

CP BRU Airport - Room Bed & Sofa
Genoeg ruimte rond het bed

Achter de grote spiegeldeur naast het bed bevindt zich een garderobekast waar je al de kleding netjes kan opbergen. In de deze kast is ook een kleine kluis voorzien en is er een strijkijzer en strijkplank aanwezig.

CP BRU Airport - Room View To Entrance

Restaurant & Room Service

Op de kelderverdieping van het hotel bevindt zich een klein restaurant waar je à la carte kan eten, dit is wel aan de prijzige kant. De eerste keer dat we in het hotel verbleven zijn we hier iets gaan eten, voor een heerlijke hamburger (vers op de grill bereid) met heerlijke huisgemaakte Vlaamse frieten en 2 drankjes waren we 60 euro kwijt voor 2 personen.

CP BRU Airport - Hamburger
Een dure maar lekkere hamburger!

Aan de andere kant van deze verdieping wordt ’s morgens het ontbijt voorzien in de vorm van een buffet met een redelijk groot assortiment. Ook hier weer een pluim voor het personeel, wat altijd klaar staat om je te helpen met een glimlach en wel bespraakt is in allerlei talen. Het enigste nadeel van het ontbijt is dat er frequent grote groepen toeristen in het hotel verblijven die op doortocht zijn met busgroepsreizen, daardoor lijkt het ontbijt soms geplunderd… Maar als je het personeel naar iets vraagt dan wordt dit onmiddellijk aangevuld.

Indien je geen zin hebt om te ontbijten in de grote zaal, dan kan je ontbijt laten brengen naar de kamer of indien je toegang hebt tot de lounge, kan je hier ontbijt nuttigen. Let er wel op dat er enkel ontbijt wordt geserveerd in de lounge tijdens weekdagen.

CP BRU Airport - In Room Breakfast
Ontbijtkaart

Het enigste wat je hiervoor moet doen is de ontbijtkaart tijdig invullen en deze dan aan de buitenkant van je kamerdeur ophangen. Behalve ontbijt, kan er bijna 24/7 eten besteld worden via de room service. Je hebt een uitgebreide keuze uit allerlei gerechten, maar wederom aan de prijzige kant.

CP BRU Airport - Room Service 1

CP BRU Airport - Room Service 2

CP BRU Airport - Room Service 3

CP BRU Airport - Room Service 4

Sky Lounge

Op de zesde verdieping bevindt zich de Sky Lounge en deze is enkel toegankelijk indien je een Club Room hebt op dezelfde verdieping, want je hebt de kamersleutel nodig om de deur van de lounge te openen. Ons werd één keer de toegang tot de lounge geweigerd omdat er een privé aangelegenheid was… later bleek dat de Rode Duivels de hele week in het hotel logeerden voor verschillende interlands en zij hadden de gehele zesde verdieping geboekt.

CP BRU Airport - Elevator Floors

Een Club Room kan je op voorhand boeken, of je kan tijdens de check in vragen voor een upgrade die 39 euro kost. Deze kost heb je er snel genoeg uit, want voor een paar hapjes en drankjes in de bar in de lobby van het hotel ben je al snel hetzelfde of meer geld kwijt. De Sky Lounge is voorzien van allerlei gemakken om je avond relaxed door te brengen, zo zijn er een aantal tafels en stoelen voorzien waar je met 2 personen aan kan tafelen, achteraan is er een cozy TV hoek ingericht, rechts achter het de hoek zijn nog eens tafels en stoelen voorzien.

CP BRU Airport - Skylounge Large View

Bij het binnen komen krijg je een assortiment van internationale kranten voorgeschoteld voor de degenen die graag op de hoogte willen blijven van het laatste nieuws.

Keuze uit internationale kranten
Keuze uit internationale kranten

Je hebt aan de bar een grote keuze aan frisdranken, bier, koffie en thee waar je gedurende de hele dag gebruik van kan maken.

Voor de koffieleuten
Voor de koffieleuten

De Sky Lounge serveert een héél ruim assortiment aan verschillende soorten thee, zowel verse thee als thee in zakjes, ik kon m’n geluk niet op!

Voor de thee liefhebbers
Voor de thee liefhebbers
CP BRU Airport - Bar Overview
Sfeervolle bar in de lounge

’s Avonds worden er wijnen en sterke dranken neer gezet en kan je jezelf behelpen aan vanalles.

CP BRU Airport - Skylounge Liquors

 

Vanaf de late namiddag worden er kleine hapjes geserveerd in de lounge, altijd vers bereid en ontzettend lekker en heel veel afwisseling.

Yummy!
Yummy!

De TV corner is gezellig en was bijna nooit in gebruik toen wij er verbleven, tijdens ons laatste verblijf was er zelfs een Playstation 4 geplaatst.

TV Corner
TV Corner
CP BRU Airport - Skylounge Bean Bags
Zitzakken om in neer te ploffen

Er is niet alleen aan ontspanning gedacht in de Sky Lounge maar er zijn ook twee bureau’s voorzien voor degenen die nog wat werk willen verrichten, of iets willen opzoeken op internet of misschien een boeking of tickets printen.

Bureau met 27 inch iMac
Bureau met 27 inch iMac
Een tweede werkplek
Een tweede werkplek

Service

Als er één ding is waar het Crowne Plaza BRU Airport in schittert, dan is het wel de service die het personeel brengt! Het regelen van een taxi, het brengen van ijs naar de kamer, het aanvullen van het ontbijtbuffet, het oplossen van foutieve facturatie, het aanpassen van boekingen, het regelen van upgrades,… en ga zo maar door, alleen maar lof!

Tijdens ons tweede verblijf was er een misverstand over de upgrade, ze boden mij op voorhand via Twitter aan om voor 35 euro de kamer te upgraden naar een club room, waarop ik verbouwereerd antwoordde dat ik de keer voordien een gratis upgrade had gekregen als Platinum member. Maar toen ging het om een upgrade van een standaard kamer naar een standaard kamer met Queen bed en sofa… Als goodwill van het hotel hebben we de upgrade naar de Club kamer met toegang tot de Sky Lounge gratis gekregen! Nogmaals bedankt daarvoor!

Voorafgaand aan dat zelfde verblijf had ik onderstaand bericht op Twitter gezet en vlak nadat we waren ingecheckt werd er op onze kamerdeur geklopt. Tot onze verbazing en verrassing kregen we van de manager on duty een fles champagne aangeboden!

CP BRU Airport - Champagne Present
Champagne zomaar als cadeau!

Op de achterkant van het kaartje stond de reden voor het gebaar, dit hotel houdt de sociale media dus goed in de gaten!

CP BRU Airport - Twitter Message

Conclusie

Dit hotel staat hoog aangeschreven op de lijst van hotels waar we afgelopen jaar hebben verbleven! We zullen met veel plezier hier blijven terugkomen om te genieten van een goede nachtrust en heerlijk ontbijt. Het is een gegeerd hotel bij voetbal teams, zo zijn wij de ploeg van Club Brugge en het team van de Rode Duivels verschillende keren tegengekomen. Vooral op weekdagen kan het er druk zijn door evenementen die er georganiseerd worden, tijdens de weekends is het er meestal rustig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *