Review: Salon VIP Lubéron Lounge – Marseille Provence Airport4 min leestijd

Review: Salon VIP Lubéron Lounge - Marseille Provence Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Marseille leent zich goed voor een korte citytrip. Vrijdag heen, zondag terug zou prima kunnen. Uiteraard heb je dan nog niet alles gezien, maar zeker wel de highlights van de stad. Daarnaast is Marseille nou ook weer niet zo enorm ver, dus kun je altijd nog eens terug. Dan gaan we dat ook maar doen, want tijdens mijn weekend in Marseille heb ik zeker nog niet alles gezien. Wat ik wel weet is dat ik het een toffe stad vind die ik zeker nog eens ga bezoeken. Tijdens mijn verblijf in Marseille verbleef ik eerst nabij de luchthaven van Marseille bij het Ibis Styles Marseille Aéroport. Daarna verbleef ik in het MGallery Grand Hôtel Beauvau Marseille Vieux-Port. Vooraf aan mijn vlucht met KLM terug naar huis maak ik nog gebruik van de loungefaciliteiten op de luchthaven van Marseille Provence Aéroport. In dit artikel een review over de Salon VIP Lubéron Lounge.

Salon VIP Lubéron Lounge op Marseille Aéroport

Afhankelijk van waar je binnenkomt in de luchthaven van Marseille moet je in ieder geval naar Hall B. Dit kan best een stukje wandelen zijn richting de check-in en security. Met borden is het goed aangegeven, maar verkijk je niet op het stuk wandelen, zeker als je aankomt op het busstation bij de luchthaven.

Review: Salon VIP Lubéron Lounge - Marseille Provence Airport
Volg de borden naar de incheckarea

In Hall B zijn er voldoende incheckgelegenheden voor zowel de reguliere reiziger als de reiziger in Business Class of met een status bij bijvoorbeeld Flying Blue. Je kunt dus gemakkelijk en vlot je bagage inchecken. Hierna is er voor de Business Classreiziger en Elite Plus-lid een priority Lane. Een enkele gang waar je ‘vlotter’ door de security heen zou kunnen. Of dit altijd het geval is vraag ik me af, dus check even hoe druk het bij de reguliere lijnen is.

Review: Salon VIP Lubéron Lounge - Marseille Provence Airport
Bagage ingecheckt? Dan op naar de security en volg de borden naar de Lubéron Lounge.

Hierna ben je vrij om te gaan. Volg de borden richting de juiste gate. Ook zijn er borden met ‘Salon Lounge’. Volg deze borden om uiteindelijk bij de Salon VIP Lubéron Lounge uit te komen. De lounge is niet heel groot en bestaat eigenlijk uit niet meer dan uit een wand die kleine ruimte van de terminal afscheid.

Review: Salon VIP Lubéron Lounge - Marseille Provence Airport
Locatie van de Salon VIP Lubéron Lounge
Foto: Marseille Provence Aéroport

Toegang

Wil je de Salon VIP Lubéron Lounge bezoeken, dan moet je over een van de volgende mogelijkheden beschikken:
– Business Class ticket;
– Elite Plus status bij een maatschappij, zoals Flying Blue Gold of Platinum;
– of Priority Pass.
Ook kun je vooraf toegang kopen via een speciale website van het vliegveld. Toegang kost je €19,- en je kunt dan maximaal vier uur in de Salon VIP Lubéron Lounge blijven. Via deze website kun je de toegang aanschaffen.

Review: Salon VIP Lubéron Lounge - Marseille Provence Airport
Ingang van de lounge.

Overzicht

De lounge op de Marseille Aéroport is erg klein. Als er ruimte voor 20-30 personen is dan zal dat al veel zijn. De lounge leek erg veel op de lounge waar ik destijds in Lyon ben geweest. Echter is deze laatstgenoemde lounge onlangs vernieuwd, dat kun je hier lezen.
In de lounge is een gedeelte voorzien van lage tafels met stoelen en een gedeelte met hoge tafels en krukken. Tegen de wand is een kast met buffet erop geserveerd. In de lounge hangt verder een tv met de vluchttijden en er is een wand met kranten en tijdschriften te vinden. Toiletten bevinden zich buiten de lounge, er zijn geen douches. Als je toegang wilt krijgen tot de lounge moet je je boardingpass scannen bij de ingang, daar hangt een scanner.

Review: Salon VIP Lubéron Lounge - Marseille Provence Airport

Review: Salon VIP Lubéron Lounge - Marseille Provence Airport
Eten en drinken uitgestald.

Review: Salon VIP Lubéron Lounge - Marseille Provence Airport

Dranken en maaltijden

Er is in de Salon VIP Lubéron Lounge dus een kast die over de gehele lengte van de lounge aanwezig is. Hierop staat eten en drinken uitgestald. Er zijn verschillende verpakte etenswaren aanwezig. Denk hierbij aan chips en koekjes.Review: Salon VIP Lubéron Lounge - Marseille Provence Airport

Ook zijn er, afhankelijk van de tijd van de dag, verse etenswaren beschikbaar. Denk aan broodjes, soep, kaas en vleeswaren, yoghurt en sandwiches.

Review: Salon VIP Lubéron Lounge - Marseille Provence AirportReview: Salon VIP Lubéron Lounge - Marseille Provence Airport

Er is tevens een groot Nespresso koffiezetapparaat beschikbaar waar je verschillende koffies kunt maken. Ook lekkere cappuccino is mogelijk om hier te maken. In de koeling staan onder andere sandwiches, yoghurt, maar ook verschillende dranken. De lounge beschikt over verschillende softdrinks en alcoholische dranken.

Review: Salon VIP Lubéron Lounge - Marseille Provence Airport

Eerder schreven we al over

Dit is een artikel uit een reeks van vier artikelen over mijn reis naar Marseille. Andere artikelen uit deze reeks zijn:
1e artikel: Bestemmingstips: Marseille, Frankrijk
2e Artikel: Review Ibis Styles Marseille Aeroport
3e Artikel: Review MGallery Marseille Vieux Port
4e Artikel: Review Air France Lounge Marseille (dit artikel)

Overzicht

Publicatie Datum

28 April 2019

Voordelen

- Lounge bevindt zich vlakbij diverse Gates,
- Verschillende dranken en kleine snacks,
- Goede Nespresso koffie.

Nadelen

- Geen douches en toiletten,
- Het is erg klein, dus je hebt weinig privacy,
- Geen grote maaltijden.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

De Salon VIP Lubéron Lounge is een kleine lounge op een kleine luchthaven waar je prima kunt wachten op je vlucht. Echter verwacht zeker niet te veel faciliteiten. Je zult hier dan ook geen uren verblijven. Er zijn wat mogelijkheden qua eten en drinken, maar niet heel bijzonder. Als je er gratis in kunt omdat je Business Class vliegt of een Elite Plus status hebt dan is het prima. Echter zou ik er geen €19,- voor over hebben.

4 min leestijd">
2.1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *