Review: Ibis Styles Marseille Provence Aéroport5 min leestijd

Review: Ibis Styles Marseille Provence Aéroport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Bij aankomst in Marseille was het al te laat om nog naar de stad te reizen. Daarom koos ik ervoor nabij het vliegveld van Marseille te verblijven. Als Gold lid het loyaliteitsprogramma Le Club Accor Hotels, koos ik voor een van de aangesloten hotels. De keuze viel op het Ibis Styles Marseille Provence Aéroport. Het hotel was niet zo duur en bijkomend voordeel was bij de kamerprijs ook de Marselle Pass was inbegrepen. Deze kaarten kosten normaal gesproken meer dan €25,- per persoon voor 24 uur. Nu waren dus twee stuks inbegrepen. In dit artikel een review van het Ibis Styles Marseille Provence Aéroport.

Locatie

Het Ibis Styles Marseille Provence Aéroport is gelegen op zo’n vijf tot tien minuten rijden van de luchthaven Marseille Airport. Het hotel biedt een gratis shuttle service aan. Deze is echter alleen beschikbaar tussen 5.30 uur en 23.30 uur. Op de luchthaven staat buiten een zuil met telefoon. Hier kun je naar de verschillende hotels bellen, zo ook het Ibis Styles Marseille Provence Aéroport. Je kunt dan aangegeven graag opgehaald te willen worden bij Marseille Provence Aéroport.

Review: Ibis Styles Marseille Provence Aéroport
De Shuttlebus op het vliegveld van Marseille. Bij de zuil kun je bellen en vragen om opgehaald te worden.

Het hotel zelf is gelegen nabij een industrieterrein. Je merkt hier niet erg veel van. Het hotel is afgesloten met een poort en hoge omheining van muren en planten. Het is wellicht niet een hotel waar je meerdere dagen zult verblijven gezien de locatie, als is het van verschillende faciliteiten voorzien waardoor het wel mogelijk zou kunnen zijn. Daar later in dit artikel meer over.

Aankomst

Het was al laat toen ik arriveerde bij het hotel. De check-in verliep vlot. De medewerker van het hotel vroeg enkel om de naam en kon zo alles tevoorschijn toveren. Ze vertelde wat over het hotel, de locatie van de kamer en tijden van het ontbijt.

Review: Ibis Styles Marseille Provence Aéroport
Receptie

Kamers

Het hotel kent verschillende kamertypes. Deze zijn verdeeld over verschillende vleugels. Het hotel heeft als thema iets met auto’s en industrie. Dus veel van dit soort dingen vind je terug in het hotel. Tapijt in gangen is van een weg, in de lobby staan zeecontainers etc. Het thema komt ook terug in de kamer.

Review: Ibis Styles Marseille Provence Aéroport

Zelf had ik een standaardkamer met tweepersoonsbed geboekt. Bij de prijs van de kamer zat ontbijt inbegrepen, maar dus ook twee ‘Marseille Passes’. Hierover heb ik eerder al geschreven in het artikel van de Bestemmingstips Marseille.

De kamer is erg ruim en beschikt dus over een tweepersoonsbed. Het bed is stevig, maar heeft best warme dekens. Langs het bed staat een tafeltje dat voor een gedeelte over het bed heen te schuiven is. Handig om bijvoorbeeld wat dingen op te zetten of bijvoorbeeld een tablet om nog een filmpje te kijken in de kamer.

Review: Ibis Styles Marseille Provence AéroportReview: Ibis Styles Marseille Provence Aéroport
Tegenover het bed is een klein bureau aanwezig met daarnaast een tv. Er zijn verschillende Franse en internationale zenders op geprogrammeerd. Ook is er nog een kast in de kamer waar ook thee- en koffiefaciliteiten aanwezig zijn. De kamer is leuk ingericht met verschillende meubels in allerlei kleuren.

Review: Ibis Styles Marseille Provence Aéroport

Review: Ibis Styles Marseille Provence Aéroport

Badkamer

Het sanitaire gedeelte bestaat uit twee ruimtes. Bij de ingang van de kamer is gelijk de toilet gesitueerd in een aparte ruimte. Erg fijn als me met meerderen op de kamer bent en je zowel van de badkamer als het toilet gelijk gebruik kunt maken. Daarnaast in mijn ogen ook net wat hygiënischer aangezien het toilet vaak dichtbij de wastafel en douche/bad staat.

Review: Ibis Styles Marseille Provence Aéroport
Badkamer

De badkamer is verder voorzien van een nette douche met glaswand. Gelukkig géén douchegordijn! De douche is ruim en beschikt verder over een regendouche en een kleine douchekop. De regendouche is erg fijn en geeft een aangename straal water. In de douche, maar ook bij de wastafel hangt een tube met zeep. Verder zijn er geen amenities aanwezig. Mocht je deze nodig hebben dan zijn deze in de lobby ofwel te koop uit een automaat ofwel enkele beschikbaar bij de receptie. Het geheel is netjes en fris ingericht.

Faciliteiten

In het Ibis Styles Marseille Aeroport beschikt over tal van faciliteiten om je verblijf net wat aangenamer te maken. Allereerst is er een ontbijtzaal waar een lekker aanbod aan verschillende ontbijtitems te vinden is. Van vers afgebakken broodjes, croissantjes tot aan verse jus d’orange die je zelf kunt tappen. Ook is er lekkere yoghurt en verschillende soorten ontbijtgranen. Liever een broodje met vlees of kaas, ook dat is mogelijk. Het is ook mogelijk zelf een eitje te koken. Het ontbijt is lekker en vers, en er is voldoende keuze.

Review: Ibis Styles Marseille Provence Aéroport
Ontbijtruimte met ontbijt.

Is het buiten lekker warm? Dan kun je in het buitenzwembad een heerlijke duik nemen. Tijdens mijn bezoek (in maart) was het zwembad nog niet open, maar het is best groot.

Review: Ibis Styles Marseille Provence Aéroport
Tijd voor een frisse duik?

Binnen in de lobby zijn ook verschillende onderdelen aanwezig. Van een kinderboek met tv en verschillende spellen, een computercorner en verschillende spellen voor volwassenen. Denk aan een voetbaltafel, maar ook gezellige zitjes om even wat bij te kletsen.

Review: Ibis Styles Marseille Provence Aéroport
Lobby
Review: Ibis Styles Marseille Provence Aéroport
Computercorner

Nabij de lobby is ook een bar waar je verschillende dranken en kleine hapjes kunt bestellen. Vanuit het hotel kun je met een gratis shuttlebus naar het vliegveld. Ze kunnen je eventueel ook bij het dichtstbijzijnde treinstation afzetten. De shuttlebus rijdt niet frequent, maar voornamelijk op aanvraag. De rit naar de luchthaven van Marseille Aeroport duurt ongeveer 5-10 minuten.

Eerder schreven we al over

Dit is het tweede artikel uit een reeks van vier artikelen over mijn reis naar Marseille. Ik zal nog schrijven over:
1e artikel: Bestemmingstips: Marseille, Frankrijk
2e Artikel: Review Ibis Styles Marseille Aeroport (dit artikel)
3e Artikel: Review MGallery Marseille Vieux Port
4e Artikel: Review Air France Lounge Marseille

Overzicht

Publicatie Datum

27 April 2019

Voordelen

- Binnen 15 minuten met de gratis shuttlebus op het vliegveld,
- Prima kamerprijs, zeker in combinatie met de Marseille Pass
- Lekker Frans ontbijt,
- Aanwezigheid van een buitenzwembad,
- Verschillende faciliteiten bij het hotel.

Nadelen

- Niet dicht bij Marseille. Een reis met taxi, bus of trein is noodzakelijk. Dit kost je ongeveer 30-50 minuten,
- Geen fitnessfaciliteiten,
- In de omgeving niet veel te doen. Gelegen op industrieterrein.

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Ibis Styles Marseille Aeroport is een top hotel nabij de luchthaven van Marseille. Het hotel biedt een gratis shuttlebus van en naar de luchthaven. Daarnaast is er bij de kamerprijs ontbijt inbegrepen. Ik boekte de kamer voor twee personen inclusief de Marseille Pass. Het kostte mij ongeveer €90,- wat ik zelf een goede prijs vond voor het verblijf, ontbijt, shuttlebus en de 24-h Marseille Pass. Regulier kosten deze passen ongeveer €25,-, waarmee ik dus al €50,- kwijt zou zijn. Dit pakket was, en als deze nog beschikbaar is, is erg interessant voor een verblijf in Marseille.

5 min leestijd">
2.8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *