Zo ziet de nieuwe livery van United eruit2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Deze week maakte United officieel haar nieuwe livery bekend. De Amerikaanse airline wil de vloot daarmee weer een frisse uitstraling geven. De herkenbare gouden globe op de staart van de vliegtuigen zal vervangen worden een blauw alternatief. Verder moet de naam ‘United’ nu beter leesbaar zijn vanaf een afstand.

Nieuwe uitstraling

De nieuwe uitstraling van de toestellen moet bijdragen aan het image van de maatschappij. Alhoewel de airline al 93 jaar bestaat wil het nog steeds blijven vernieuwen. In de nieuwe livery komen drie kleuren blauw terug. Van de gouden globe wordt dus definitief afscheid genomen. De blauwe tinten refereren naar de geschiedenis van de maatschappij. Tegelijkertijd moet de nieuwe uitstraling ook een moderne look aan de toestellen geven.

United eerste maatschappij uit VS met complete Boeing 787 familie
Boeing 787 Dreamliner met de oude livery (Bron: United)

De globe op de staart van de vliegtuigen staat symbool voor het uitgebreide netwerk van de airline. Momenteel biedt de maatschappij zo’n 355 bestemmingen in 60 landen aan. De motoren en wingtips krijgen nu ook een blauwe tint. Daarnaast komt de naam van de airline prominenter in beeld. Dit moet de herkenbaarheid vergroten. Tot slot zal de missie van United, “Connecting people. Uniting the world”, opgetekend worden bij de deur van elk toestel. De buik van het toestel krijgt een grijze kleur die moet verwijzen naar het asfalt van de runway. De nieuwe livery zie je op de afbeelding bovenaan dit artikel.

Alle veranderingen n.a.v. de nieuwe livery van United (Bron: United)
Alle veranderingen n.a.v. de nieuwe livery van United (Bron: United)

Merk

United begon vorig jaar al met het updaten van de uitstraling van het merk. De livery van de toestellen is daar nu aan toegevoegd. Het zal natuurlijk nog wel even duren voordat alle bijna 800 toestellen geschilderd zijn. Het eerste toestel dat de nieuwe livery heeft gekregen is een Boeing 737-800. Normaliter krijgt een toestel bij United elke zeven jaar een nieuwe livery.

De 70.000 medewerkers van het bedrijf zijn ook al voorzien van een nieuw uniform. Wil je meer te weten komen over hoe United de rebranding aanpakt? Bekijk dan deze speciale website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *