Review – Salon Air France – Lyon Saint Exupéry Airport

Review Air France Lounge Lyon Saint-Exupéry Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eind 2017 verbleef ik in Lyon, een prachtige stad in zuid-oosten van Frankrijk. Tijdens deze citytrip verbleef ik in het MGallery Le Royal Lyon, daarover schreef ik hier al meer over. Ook over de stad Lyon ben ik erg tevreden. Er is veel te bezichtigen, maar ook lekker te genieten van de stad. Dat lees je hier. In dit artikel schrijf ik over de Air France Lounge op Lyon Saint-Exupéry Airport.

Transport naar het vliegveld

Vanuit de stad kun je het vliegveld van Lyon Saint-Exupéry Airport op verschillende manieren bereiken. Hierover schreef ik al eerder in mijn vorige artikelen over Lyon. Zelf kwam ik aan met de Rhône Express op station met dezelfde naam als het vliegveld. Vanuit het station is het nog ongeveer 5-10 minuutjes wandelen naar het vliegveld.

Map Lyon Saint Exupéry Airport

 

Aangekomen op het vliegveld kun je naar terminal 1A of 1B en terminal 2. Dit is afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt.

Terminal 1A vertrekkende vluchten
Vertrekkende vluchten vanaf Terminal 1B
Vertrek Terminal 2

Lyon Saint Exupéry Airport

De luchthaven is niet zo heel groot, dus je kunt bent vrij snel bij de incheckbalie voor je bagage. Hierna volgt de security en ben je in het winkelgebied. Ga gelijk naar links om naar de ‘Salon Air France’ te gaan.

Toegang tot lounge

Salon de France

Met bordjes staan aangegeven waar deze Air France lounge is. De lounge is niet geheel afgesloten. Het bestaat uit hogere muren, maar is aan de bovenkant open. Dus mocht het erg druk zijn in de terminal, dan zou je dat best eens kunnen horen. De lounge is toegankelijk door via de schuifdeur naar binnen te gaan.

Bij binnenkomst werden we met een glimlach welkom geheten door het Air France personeel. Op vertoon van de boardingpass mochten we plaatsnemen. Gelijk viel op dat de lounge niet zo heel groot is. er is plek voor mensen die nog even wat willen werken aan een van de hogere tafels. Ook hebben ze lagere stoeltjes waarbij een kleiner tafeltje hoort. Deze tafeltjes zijn prima voor wat eten of drinken, maar als je er een laptop op kwijt wilt, is je ruimte ook wel op. De stoelen zijn prima. Voor een langere zit misschien niet per se ideaal.

Zitjes Salon de France LYS

Review Air France Lounge Lyon Saint-Exupéry Airport

Even wat eten en drinken

Er is een kleine selectie aan eten en drinken. Deze selectie is op twee plekken in de lounge te vinden, hier kun je jezelf van een versnapering voorzien. Er is een automaat voor warme dranken en een koelkast met koude dranken. De koelkast is voornamelijk voorzien van frisdranken. Heb je zin in een alcoholische versnapering, dan is er alleen keuze uit een koud biertje. Verder zijn er verschillende kleine zakjes met snacks. Je kunt denken aan koekjes, zoutjes en chips. De koekjes met chocolade en karamel waren erg lekker!

Assortiment eten & drinken Salon de France

En verder

Ben je op zoek naar het toilet? Deze is buiten de lounge te vinden. Ga gelijk naar rechts en daar vindt je de heren- en damestoilet. Wil je graag even wat lezen? Dat kan, er is kast met een selectie aan Franse en internationale kranten, evenals enkele tijdschriften. In de lounge hangen ook schermen met de actuele vertrektijden en gates.

Selectie kranten en tijdschriften

Conclusie

Ik zelf vond de lounge prima om even wat te drinken en snacken, net voordat de vlucht vertrok. Het was niet gigantisch, maar je kon er rustig zitten en hoeft niet tussen de drukte bij de gate te wachten. Wellicht dat ze nog een lekkere Franse wijn of een frisse salade of soepje kunnen toevoegen aan hun selectie aan eten en drinken.

Reacties

  1. Krabnov zegt

    Het aanbod aan eten hangt heel erg af van het tijdstip in deze lounge. Rond ontbijttijd en dinertijd is het aanbod OK, maar als je rond het middaguur honger hebt, heb je in deze lounge weinig te zoeken 😉

    Overigens heten lounges van Air France niet “Salon de France” maar “Salon Air France”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *