Lufthansa verlaat Düsseldorf Airport

Lufthansa verlaat Düsseldorf Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het definitief. Düsseldorf Airport zal binnenkort niet meer worden aangevlogen door Lufthansa. De ruimte die daardoor ontstaat kan door dochtermaatschappij Eurowings worden gebruikt om verder uit te breiden.

Focus

Vanaf de nieuwe winterdienstregeling 2018-2019 zullen er geen vluchten meer worden uitgevoerd vanaf Düsseldorf Airport, zo meldt Lufthansa. Ze gaan de focus meer en meer leggen op Frankfurt Airport (FRA) en Munich Airport (MUC). Dit is een logische volgende stap van de Lufthansa strategie.

Met het verdwijnen van Lufthansa op Düsseldorf Airport, verdwijnt ook de crewbasis. De 400 medewerkers op het vliegveld van Düsseldorf verliezen hun baan niet. Komende week, 20 maart, beginnen gesprekken over het sociaal plan. De maatschappij gaf al aan dat personeel overgeplaatst kan worden naar andere locaties, zoals München en Frankfurt.

Eurowings

Met het verlaten van Lufthansa op Düsseldorf Airport komt er heel wat ruimte ‘vrij’. Ook door het gat wat Air Berlin achterlaat zijn er heel wat mogelijkheden bijgekomen om te groeien. Hier stapt dochtermaatschappij Eurowings in. Een groot aantal Europese vluchten zijn al overgenomen. Eurowings zal verder de binnenlandse routes vergroten. Tussen Düsseldorf en Hamburg komen er negen dagelijkse vluchten, en naar Berlijn zelfs dertien dagelijkse vluchten. Binnen Europa zullen de hoeveelheid vluchten ook toenemen. Vanaf het nieuwe zomerseizoen zal er vanuit Düsseldorf gevlogen worden op Mostar, Sylt, Zagreb, München, Stuttgart, Sylt en Kos.

Long-haul

Eurowings zal haar lange-afstandsvluchten verplaatsen van Keulen/Bonn naar München en Düsseldorf. Vanaf april dit jaar zullen er dan ook drie vluchten worden aangeboden naar de Verenigde Staten vanuit Düsseldorf. Met ingang van het winterseizoen zal dit verhoogd worden en komen er meerdere bestemmingen bij. Waaronder het Caribisch gebied zal dan worden aangevlogen. Denk aan Cancun, Punta Cana en Puerto Plata.

Brussels Airlines, ook onderdeel van Lufthansa, zal met ingang van het nieuwe zomerseizoen long-haul vluchten uitvoeren vanaf de Duitse stad.

Beeldmateriaal: Lufthansa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *