Review: Plaza Premium Arrival Lounge Hong Kong3 min leestijd

Plaza Premium Arrival Lounge Hong Kong Terminal 2

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een lange vlucht doet een douche vaak wonderen. Vooral als je gelijk door moet naar een meeting of je nog niet kan inchecken in je hotel en dan maar de stad gaat verkennen. Vluchten van Amsterdam naar Azië komen vaak vroeg in de ochtend aan waardoor even opfrissen en een ontbijt pakken op de luchthaven in een arrivals lounge een uitkomst kan zijn. Helaas heeft Cathay Pacific haar arrival lounge op thuisbasis Hong Kong onlangs gesloten. Gelukkig is er nog een optie: de Plaza Premium Arrivals Lounge. Deze lounge, landside in Terminal 2, is voor iedereen tegen betaling toegankelijk.  Het is mogelijk toegang online aan te schaffen bij Plaza Premium (schrikbarend duur) of bijvoorbeeld via Loungebuddy (ook niet goedkoop) voor gebruik vanaf 3 uur. Heb je een bepaalde creditcard of een Priority Pass dan kan je die gebruiken voor (kosteloze) toegang. Het is ook mogelijk om alleen gebruik van de douche aan te schaffen. Na aankomst in Hong Kong na een vlucht met Cathay Pacific in de Premium Economy Class probeerde ik deze lounge uit.

Plaza Premium Arrival Lounge Hong Kong

Zoals gezegd is de lounge gelegen in het publieke gedeelte van de luchthaven, in Terminal 2. Kom je aan in Terminal 1, volg dan de borden naar de Airport Express. Bij de trappen die naar het platform leiden ga je naar beneden en volg je de bordjes ‘Lounge’. De lounge is 24 uur per dag geopend.

Plaza Premium Arrival Lounge Hong Kong Terminal 2

Eenmaal binnen is de receptie aan de rechterkant. Links zijn gelijk de douches en toiletten. De rest van de lounge is een open ruimte met verschillende zitgedeelten. Voorbij de receptie zijn nog wel ‘private rest areas’ die tegen een toeslag te reserveren zijn.

Er zijn individuele ‘hokjes’, al dan niet met computer, fauteuils en tafels met barkrukken.

Achter in de lounge is de bar en het buffet. Er was een kleine selectie aan ontbijtitems met pastries, cornflakes, enkele warme gerechten, dim sum en salades. Ook was er een koelkast met water, frisdrank en sap. Voor alcoholische drank aan de bar moet bijbetaald worden. Vanaf 8u ’s ochtends was er ook een noodle bar.

Plaza Premium Arrival Lounge Hong Kong Terminal 2

De kwaliteit van het eten viel tegen. De dim sum in het bijzonder was melig met weinig vis of vleesvulling te bekennen. De noodles waren een oke ontbijt.

Plaza Premium Arrival Lounge Hong Kong Terminal 2

Echter is de primaire reden voor een arrival lounge natuurlijk een verfrissende douche. Houd er ’s ochtends, tijdens alle longhaul aankomsten vanuit Europa, wel rekening mee dat er niet gelijk een douche beschikbaar is.

De cabines waren basic maar netjes, uitgerust met toilet, en hadden ook verschillende amenities zoals tandenborstel. Op dit punt voldeed de lounge prima.

Plaza Premium Arrival Lounge Hong Kong Terminal 2

Conclusie

Voor de food & beverage hoef je hier niet te komen. Door de donkere inrichting is het ook geen lounge waar je voor langere tijd zou willen zitten, tenzij je bijvoorbeeld nog niet kan inchecken en ergens rustig een softdrink wil nuttigen. Ik zie het meer als een goede manier om na aankomst snel een douche, kop koffie en flesje water te pakken alvorens met de Airport Express het centrum in te gaan. Heb je een Priority Pass waarmee je kosteloos toegang hebt dan is de lounge zeker te overwegen, maar anders is het de forse toegangsprijs niet waard.

Disclaimer: Toegang werd verzorgd door Plaza Premium. De uitgedrukte meningen zijn die van de auteur alleen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *