Review: Pau Casals VIP Lounge Barcelona3 min leestijd

Lounge, Barcelona, Pau Casals

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een geweldig bezoek aan Barcelona vlogen we terug met Brussels Airlines naar Zaventem. Als Star Alliance Gold lid had ik daarom toegang tot de Pau Casals VIP Lounge in Barcelona.

De luchthaven van Barcelona kent twee terminals. Terminal 1 is in 2009 in gebruik genomen en wordt vooral gebruikt voor de grotere maatschappijen en Vueling. Terminal 2 bestaat al wat langer en wordt gebruikt voor low-cost maatschappijen zoals Ryanair en EasyJet. Brussels Airlines zit in de moderne terminal 1. Sinds 2016 hebben beide terminals een prima metroverbinding met de stad. Wij konden omstreeks 7:00 inchecken bij Brussels Airlines om vervolgens door de security te gaan en ons naar de Pau Casals VIP Lounge te begeven. De dame aan de check-in balie vertelde dat de lounge zich rechts na de veiligheidscontrole bevindt.

De lounge

Barcelona is een van de grotere luchthavens in Europa, maar doet niet dienst als hub van een grote maatschappij. Daarom maken alle maatschappijen in de drie grote allianties gebruik van de Pau Casals VIP Lounge.

Lounge, Barcelona Pau Casals
De balie van de Pau Casals VIP Lounge.

Aangekomen bij de balie van de lounge, lieten we onze boarding passen zien waarna we verder konden lopen. Het is trouwens ook mogelijk om voor € 25,50 toegang te kopen voor deze lounge. Het was er vrij druk. In deze lounge wordt er veel gebruikgemaakt van hout. In het zitgedeelte van de lounge staan grote zwarte leren stoelen. We zochten een mooi plekje op met uitzicht op de moderne terminal.

Pau Casals Lounge, Barcelona, Terminal 1
Zitplaatsen in de Pau Casals VIP Lounge.
Barcelona, Lounge, VIP, Terminal 1
Uitzicht vanuit de lounge.

Eten en drinken

Ik ging eens kijken wat voor soorten warme dranken er te halen waren en zag tot mijn teleurstelling dat er niet eens cappuccino te verkrijgen was. Er stonden enkel twee espressoapparaten. Tegenover deze espressoapparaten stond een buffet met koude dranken zoals jus d’orange en een aantal flesjes water.

Wat betreft eten is er een klein buffetje te vinden met croissants, brood, beleg en een aantal plakjes kaas en ham. Dit aanbod viel me eerlijk gezegd wat tegen. Ik heb echt wel een uitgebreider ontbijtbuffet gezien in andere lounges.

Ontbijt, Lounge, VIP Pau Casals
Het ontbijtbuffet.

Verderop staat nog een drankbuffetje met versnaperingen.

Helemaal achter in de lounge is nog een aparte ruimte te vinden. Deze ruimte is vooral bedoeld om in alle rust te kunnen werken of rustig te zitten.

Lounge, Zitplaatsen, Barcelona, Terminal 1
Nog meer zitgelegenheid.

Faciliteiten

Aan de andere kant van de lounge zijn een aantal bureaus en computers te vinden. Ook hier is weer veel gebruikgemaakt van hout.

Werkruimte, Lounge, Barcelona
Werkruimte in de lounge.

De lounge beschikt daarnaast ook over douches en toiletten. Daarvoor hoef je dus niet eerst de lounge uit te lopen. Alles ziet er verder schoon en goed onderhouden uit en er kwam regelmatig iemand langs om af te ruimen.

Conclusie

Over het algemeen viel me de lounge wat tegen. De vluchtduur van de meeste passagiers mag dan wel niet zo lang zijn, Ik heb wel betere lounges gezien binnen de schengen zone. Daarbij komt nog dat Barcelona een populaire luchthaven is waar veel belangrijke maatschappijen op vliegen. Er is geen cappuccinoapparaat te vinden en van het ontbijtbuffet was ik nu niet bepaald onder de indruk. Ik ben eerder fan van lounges die worden uitgebaat door de luchtvaartmaatschappij zelf zoals de Lufthansa Senator Lounge in München. Ondanks dit had ik verder een aangenaam verblijf in de Pau Casals Lounge.

Overzicht

Publicatie Datum

13 September 2017

Voordelen

- Goede service
- Douches en toiletten in de lounge

Nadelen

- Drukte in de lounge
- Geen cappucchinoapparaat
- Mager ontbijtbuffet

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten/drinken

Algemene Waardering

Conclusie

De Pau Casals Lounge is een prima plek om even rustig op je vlucht te wachten. Verwacht echter geen grote buffetten.

3 min leestijd">
3.2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *