Review: Lufthansa Senator Lounge München

Lufthansa Senator Lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In april 2016 werd de nieuwe satellietterminal op de luchthaven van München geopend. Het satellietgebouw is onderdeel van terminal 2 waar Lufthansa en andere Star Alliance maatschappijen zijn gehuisvest voor zowel Schengen als non-Schengen bestemmingen. Een ondergrondse trein brengt je naar de hoofdterminal waar de check-in faciliteiten en andere lounges zich bevinden.

Wij kwamen in februari 2017 met Air Canada vanuit Toronto aan op de satellietterminal waarvan onze vlucht met Lufthansa naar Amsterdam ook zou vertrekken. Het viel ons direct op dat we op een Duitse luchthaven waren. De terminal zag er wat grijs en rechthoekig uit en deed met zijn felle kleuren wat denken aan de Media Markt. Alles stond wel goed en duidelijk aangegeven. Omdat ik Star Alliance Gold ben mochten we de drie uur voor onze vlucht wachten in de nieuwe Lufthansa Senator Lounge. Met een Priority Pass kom je deze lounge niet in.

Bij ontvangst werd om onze boarding passen gevraagd. Deze werden vervolgens gescand waarna we de lounge binnen mochten lopen. Je kon direct merken dat deze lounge nog maar pas geopend is. Alles ziet er heel nieuw uit en de lounge deed me heel licht en ruim aan.

De lounge bleek verschillende zitzones te hebben. Zo waren er ligstoelen en gewone stoelen tegen over elkaar te vinden. Het was erg rustig in deze lounge dus het was geen probleem om twee ligstoelen te bemachtigen.

Lufthansa Senator Lounge
Zitplaatsen in de lounge.
Lufthansa Senator Lounge
Ligstoel.

Daarnaast was er naast de stoelen voldoende ruimte om je spullen kwijt te kunnen. Verder waren er bureaus te vinden waar je in alle rust kon werken.

Lufthansa Senator Lounge
Werkruime

Buffet

Nadat ik mijn e-mail en de sociale media had bijgewerkt, besloot ik te gaan kijken wat er te halen viel aan eten en drinken in deze lounge. Er stonden een aantal automaten met voldoende koppen. Ook lagen er diverse koekjes en andere tussendoortjes. En een tapkraan voor Duitse bieren kon natuurlijk niet ontbreken.

Lufthansa Senator Lounge
Automaat met voldoende koppen.
Lufthansa Senator Lounge
Tussendoortjes.

Daarnaast was er een koud buffet met verschillende soorten groenten en salade met maïs. Daarbij waren verschillende sauzen en olijfolie te vinden.

Lufthansa Senator Lounge
Het koud buffet.

Bij het warm buffet was er de keuze uit een aantal soorten soep. Ook was er een ruime keuze in soorten vlees te vinden. Maar ook voor de vegetariër was er voldoende keuze. Van broccoli tot worteltjes en noem het maar op. Rechts van het buffet waren er ook pretzels te vinden. Het buffet werd regelmatig aangevuld.

Lufthansa Senator Lounge
Het warm buffet met pretzels.

Een leuk detail vond ik de plankjes met lunch die je zo kon pakken. Geen drukte bij een druk buffet waar iedereen moet wachten totdat hij of zij kan opscheppen.

Lufthansa Senator Lounge
Plankjes met lunch.

Deze plankjes kon je zo meenemen naar een van de ligstoelen.

Lufthansa Senator Lounge
Lunch.

Verder is er een bar met alcoholische dranken te vinden. Het was nog ochtend dus ik besloot hier geen gebruik van te maken. De lounge beschikt zelf over toiletten en douches. Bij de ingang van de lounge vind je enkele tijdschriften en voornamelijk Duitse kranten.

Lufthansa Senator Lounge
De selectie kranten in de lounge.

Service en wifi

Ik was erg te spreken over de service in de lounge. Ik had mijn eten nog maar net op en het bord en bestek werden keurig afgeruimd. Ook werd het buffet regelmatig bijgevuld en kwam er altijd goede cappuccino uit de automaat. Verder waren er voldoende stopcontacten. Ook bij de toiletten was alles prima in orde. Er werd daar regelmatig schoongemaakt. De wifi werkte prima. De verbinding was snel en er werd gelukkig niet om een ellenlange vragenlijst met persoonlijke gegevens gevraagd voordat je de wifi kon gebruiken.

Conclusie

De nieuwe satellietterminal in München heeft een prima lounge voor de Schengen vluchten. De lounge heeft een ruime uitstraling en biedt veel licht. Er zijn verschillende stoelen in carré, ligstoelen en werkruimtes te vinden. Er is een goed koud en warm buffet dat geregeld wordt aangevuld. Verder biedt de lounge goede sanitaire voorzieningen en is de service uitstekend. Zeker voor Schengen vluchten vind ik dit een goede lounge aangezien de meeste uitgaande vluchten maar een paar uur duren.

Overzicht

Voordelen

- Ruime keuze uit eten en drinken
- Lichte en ruime lounge
- Ligstoelen
- Goede service

Nadelen

Geen

Sfeer

Service

Ruimte

Eten en drinken

Voorzieningen

Algemene Waardering

Conclusie

Een goede lounge met veel zitgelegenheid en een goede catering, zeker voor Schengen vluchten.

4.1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *