Qatar Airways vanaf nu met A350 naar Brussel

Qatar Airways A350

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen vrijdag was het zover: Qatar Airways vloog voor het eerst met de Airbus A350 van thuisbasis Doha naar Brussel. Vanaf nu gebruikt Qatar Airways dit vliegtuigtype op deze route in plaats van de Boeing 787 Dreamliner.
Vrijdag rond 14.00 uur werd de eerste landing van het vliegtuig gevierd met een watersaluut van de luchthavenbrandweer.

Airbus A350-900

Het is de eerste luchtvaartmaatschappij die de A350 op regelmatige basis inzet op de Belgische luchthaven. Er zijn 8 wekelijkse vluchten die Qatar Airways uitvoert tussen Doha en Brussel. De eerste landing van het vliegtuig,

De Airbus A350 is één van de meest nieuwe en moderne vliegtuigen op dit moment. Toevallig heb ik zelf afgelopen jaar in één trip zowel in de Boeing 787 Dreamliner van Qatar Airways gezeten als in de Airbus A350 op de route naar Singapore. Nadat ik een vlucht in de A350 had gemaakt, voelde de Dreamliner zelfs een beetje “gedateerd”, zo spik-en-span was de Airbus!
Een review van de A350-vlucht met Qatar Airways is hier te lezen!

Qatar Airways A350 business class

Bredere stoelen

Het comfort is dan ook net wat beter dan in de 787. Niet alleen is er per stoel meer plaats: zo krijg je bij Qatar in economy extra brede stoelen, twee centimer per stoel in vergelijking met de B787 van Qatar.

Volgens Guy Ceunen, commercieel manager voor de Benelux van Qatar Airways., is de keuze voor de A350 op de route naar Brussel een kwestie van capaciteit. “De bezettingsgraad van onze vluchten Doha-Brussel is zeer bevredigend, en vooral het premium-segment doet het heel goed”. Daarom wordt er nu voor een vliegtuig met meer capaciteit gekozen. Met 283 stoelen heeft de A350 er een dertig zitplaatsen meer dan de 787. De businessclass telt 36 stoelen: bijna een verdubbeling, want voorheen waren er 20 stoelen!

Nog meer A350’s?

Vanaf 1 augustus gaat ook Thai Airways met de A350 op de route tussen Brussel en Bangkok vliegen.

Van en naar Schiphol vliegen zowel Singapore Airlines als het Taiwanese China Airlines met de moderne A350 op respectievelijk de routes Amsterdam – Singapore en Amsterdam – Taipei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *