China Airlines rechtstreeks met A350 naar Amsterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met ingang van 1 december gaat Skyteam lid China Airlines rechtstreeks vliegen van Amsterdam naar thuisbasis Taipei Taoyuan, middels de Airbus A350-900XWB. Hiermee komt de huidige stop in Bangkok te vervallen. Ook gaat de vluchtfrequentie terug van dagelijks naar 4 maal per week; op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag vanaf Schiphol. Op dit moment zet China Airlines nog een A340 in naar Amsterdam.

Schema

De vlucht vanaf Amsterdam vertrekt om 17:00 met aankomst de volgende dag om 12:20. Naar Schiphol vertrekt de vlucht om 23:40 lokale tijd met aankomst de volgende ochtend om 06:25. De kist staat dus een halve dag stil op Schiphol, wat erg ongewoon is voor Aziatische maatschappijen.

A350

De nieuwe A350 van China Airlines gaat plaats bieden aan 306 passagiers; 32 in full-flat business, 31 in premium economy en 243 in economy. In deze laatste klasse is de indeling 3-3-3. Ook zal de Family Couch beschikbaar zijn.

China Airlines A350
A350 op bezoek in Taiwan

Bangkok

Met het vervallen van de tussenstop in Bangkok verdwijnt een hoop capaciteit op de route. China Airlines had vaak aantrekkelijke (premium) tarieven naar de Thaise hoofdstad en was daarmee een populaire optie voor veel reizigers. Nu er wekelijks bijna 2000 stoelen minder zijn hoop ik dat andere airlines grotere vliegtuigen inzetten of meer gaan vliegen. Anders zouden de prijzen op deze route zeker kunnen gaan stijgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *