Trip Introductie: Australië, Nieuw-Zeeland en de Cookeilanden4 min leestijd

Wereldreis, kaart, Sydney, Australie, Auckland, Tasmanie, Nieuw-Zeeland, Cookeilanden, rarotonga

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Deze zomer ga ik een reis door Australië, Nieuw-Zeeland en de Cookeilanden maken. De basis voor deze reis was een voordelig ticket van Thai Airways vanaf Brussel. Naast bestemmingstips en hotelreviews zal ik jullie de komende weken op de hoogte houden met vluchtreviews van Virgin Australia, Air New Zealand en Jetstar. 

Vorig jaar mei had Thai Airways een leuke sale vanuit Europa naar Australië en Nieuw-Zeeland. Retourtickets waren beschikbaar vanaf 460 euro. Een open-jaw ticket was 40 euro duurder. Na een paar uur overwegen en puzzelen heb ik uiteindelijk een open-jaw ticket gekocht. Ik vlieg op Sydney en vertrek vanaf Auckland. Dit voor nog geen 500 euro.

Wereldreis, kaart, Sydney, Australie, Auckland, Tasmanie, Nieuw-Zeeland, Cookeilanden, rarotonga
De route richting Oceanië.

Australië

De reis zal dus beginnen in Sydney. Ik zal hier vier dagen doorbrengen voor ik verder vlieg met Virgin Australia naar Tasmanië. Ik heb  namelijk al eerder een lange reis door Australië gemaakt en destijds ben ik niet toegekomen aan Tasmanië.

Op het eiland Tasmanië zal ik een week verblijven en per huurauto rondtrekken. Ook zal ik een aantal kleine eilanden ten zuiden van Tasmanië bezoeken. Deze zijn per ferry bereikbaar vanaf Tasmanië. Meer over mijn road trip op Tasmanië lees je later.

Wereldreis, kaart, Sydney, Australie, Auckland, Tasmanie, Nieuw-Zeeland, Cookeilanden, rarotonga
Cradle Mountain, Tasmanië.

Cookeilanden

Vanuit Tasmanië vlieg ik met Virgin Australia terug naar Sydney, waar ik nog een extra nacht zal verblijven. De volgende dag vlieg ik met Jetstar via Auckland naar de Cookeilanden. Ik heb in totaal een week uitgetrokken voor de Cookeilanden. De meeste tijd zal ik doorbrengen op het hoofdeiland Rarotonga. Lekker zwemmend en snorkelend de dagen doorbrengen! Afhankelijk van de beschikbaarheid en het weer zal ik waarschijnlijk ook een bezoek brengen aan een ander eiland. Ik zat hierbij zelf te denken aan Aitutaki.

De Cookeilanden liggen relatief ver uit elkaar en de vlucht van Rarotonga naar Aitutaki duurt dan ook ongeveer een uur. Het eiland staat bekend om haar prachtige lagune, welke beschouwd wordt als een van de mooiste ter wereld. Het eiland is net als Rarotonga relatief klein. Vanuit Aitutaki kun je per boot een bezoek brengen aan verschillende eilanden in de lagune, waaronder het beroemde One Foot Island. Meer hierover lees je later.

Wereldreis, kaart, Sydney, Australie, Auckland, Tasmanie, Nieuw-Zeeland, Cookeilanden, rarotonga
Het droomeiland Aitutaki!

Nieuw-Zeeland

Vanuit de Cookeilanden zal ik terugvliegen naar Auckland. Op het Noordereiland zal ik ook een week verblijven voor een korte roadtrip. Vanuit Auckland zal ik de eerste dag via Coromandel naar Tauranga rijden.

De Coromandel staat beroemd om haar prachtige kustlijn en ongerepte bossen. Vooral de stranden staan bekend als de mooiste van Nieuw-Zeeland. Helaas zal het te koud zijn om te zwemmen! Het is momenteel immers winter op het zuidelijk halfrond.

Wereldreis, kaart, Sydney, Australie, Auckland, Tasmanie, Nieuw-Zeeland, Cookeilanden, rarotonga
Een van de vele prachtige stranden van Coromandel.

Na een bezoek aan Taurange zal ik via de Okere Falls en Rotorua richting Taupo rijden voor een bezoek aan het gelijknamige meer. Vervolgens zal ik langs het meer verder rijden richting Turangi.

Wereldreis, kaart, Sydney, Australie, Auckland, Tasmanie, Nieuw-Zeeland, Cookeilanden, rarotonga
Het eerste deel van de roadtrip op het Noordereiland (Bron: Google Maps).

Voor het tweede deel van de roadtrip zal ik vanuit Turangi rond de twee grote actieve vulkanen rijden en een bezoek brengen aan Tongariro National Park. Dit park is wereldberoemd vanwege de opnames van Lord of the Rings.

Wereldreis, kaart, Sydney, Australie, Auckland, Tasmanie, Nieuw-Zeeland, Cookeilanden, rarotonga
Het tweede deel van de roadtrip op het Noordereiland.

Op de laatste dag zal ik vanuit Turangi terug rijden richting Auckland. Onderweg zal ik een stop maken in Hinuera dat bekend staat om de Hobbiton Movie Set.

Komende artikelen

De komende weken zullen er verschillende artikelen verschijnen van deze trip. Hieronder vind je een overzicht:

 • Flight Review: Met Thai Airways in economy class naar Sydney (Boeing 777/747)
 • Bestemmingstips Sydney en omgeving
 • Flight Review: Met Virgin Australia naar Tasmanië  (Boeing 737)
 • Het onbekende Tasmanië en Bruny Island
 • Roadtrippen op Tasmanië!
 • Flight Review: Met Virgin Australia van Launceston naar Sydney (Boeing 737)
 • Flight Review: Met budget airline Jetstar naar de Cookeilanden (Airbus A320)
 • Cookeilanden: Een paradijs op aarde! Deel 1: Rarotonga
 • Hotel Review: Rarotonga Hostel
 • Flight Review: Met Air Raro van Rarotonga naar Aitutaki (nog niet bevestigd)
 • Cookeilanden: Een paradijs op aarde! Deel 2: Aitutaki (nog niet bevestigd)
 • Flight Review: Met Air New Zealand in economy class naar Auckland (Boeing 777)
 • Van Auckland naar Turangi: Een korte road trip op het Noordereiland!

Inspiratie opgedaan? Heb je opmerkingen of vragen? Laat het ons dan weten door hieronder of op het forum een reactie achter te laten.

Reacties

 1. Justin Case zegt

  Gaaf! Brengt mooie herinneringen terug aan de 3 weken in Nieuw Zeeland en de sabbatical in Australië. Jaloers op het ticket van >500 met TG, want ga graag terug naar beide bestemmingen.

 2. Didier zegt

  Wow, voor ons vast voorpret voor onze reis feb-mrt 2018 naar o.a. Nieuw Zeeland en Cook eilanden. Have fun en alvast dank voor de reviews Roij.

 3. Basjep zegt

  Ik weet niet of je van het skiën bent maar ik ben vorig jaar een dagje op de latten gaan. De piste is op een vulkaan (Ruapehu) en dat was wel echt heel leuk om is te doen.

  Houd er sowieso rekening mee dat er in het Tongariro National Park wegen gesloten kunnen zijn in die periode ivm sneeuwval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *