Geen miles meer voor Airberlin vluchten bij alle airlines

Topbonus USA airberlin

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder deze week berichtten we dat sommige Oneworld maatschappijen het verdienen en besteden van miles op Airberlin vluchten geschrapt hadden of dit van plan waren. Dit komt als gevolg van de insolventieaanvraag van Airberlin. De Duitse maatschappij heeft nu aan alliantie Oneworld laten weten dat het voor geen enkele maatschappij miles meer toe kan kennen. Dit betekent dat je bij geen enkel Oneworld frequent flyer programma miles meer kan sparen of besteden voor Airberlin vluchten. Wellicht dat er nog wel uitzonderingen zijn als de vluchten geboekt zijn onder een ander vluchtnummer of dat programma’s een coulanceperiode bieden.

AirBerlin Topbonus Topdeals

Oneworld elite voordelen

Oneworld meldt dat alle alliantieleden nog wel elite voordelen, zoals loungetoegang, extra bagage en priority, toekennen aan Airberlin elite leden. Omgekeerd kunnen Oneworld elite leden ook bij Airberlin rekenen op de gebruikelijke voordelen. Airberlin verklaart verder dat alle geboekte vluchten geldig blijven en zullen worden uitgevoerd.

Echter lijkt dit steeds onwaarschijnlijker. Airberlin klanten melden dat ze bij lounge geweigerd worden. Ook schrapt Airberlin steeds meer routes. Na Berlijn nu ook vanaf Düsseldorf vanwaar alle vluchten naar de Cariben met ingang van 25 september geannuleerd zijn. Het lijkt erop dat, ondanks de lening van 150 miljoen, de vluchtoperatie ernstig in gevaar is. Helaas voor passagiers krijgen zij in de meeste gevallen geen teruggave van de ticketprijs, tenzij de boeking na 15 augustus gemaakt is. Heb je met creditcard betaald dan kan je bij de kaartmaatschappij de transactie betwisten.

Vooralsnog kent Etihad Guest nog wel miles toe voor Airberlin vluchten.

Reacties

  1. Roel de Vries zegt

    Ben erg benieuwd, vlieg maandag met S7 van DUS naar Moskou, heb geen bagage bijgeboekt en denk dat ik wel over hun 10kg bagage kom. Zal me benieuwen wat ze met mijn AirBerlin Platinum status. Ook benieuwd of ik de Hugo Junkers lounge nog in kom, aangezien dat een 3rd party lounge is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *