Oneworld airlines geven geen miles meer voor Airberlin vluchten

AirBerlin Topbonus Topdeals

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na de insolventieaanvraag van Airberlin hebben verschillende Oneworld loyaltyprogramma’s aangekondigd geen miles meer toe te kennen voor vluchten van Airberlin. Ook is het vaak niet meer mogelijk award vluchten uitgevoerd door Airberlin te boeken.

Finnair heeft per direct het inwisselen en sparen van miles gestaakt. Ook bij British Airways Executive Club kan je niet meer sparen, tenzij je met een BA vluchtnummer hebt geboekt. Qatar Airways Privilege Club heeft met terugwerkende kracht voor vluchten vanaf 19 augustus miles sparen opgeschort. Iberia houdt een slag om de arm en schort het per 1 november op. Qantas per 15 november; 3 maanden na de insolventieaanvraag.

Business as usual

Vreemd genoeg heeft American Airlines nog helemaal geen veranderingen bekend gemaakt voor Airberlin vluchten. Gezien de trend bij andere partnermaatschappijen lijkt dit er wel aan te komen. Het is een teken aan de wand. Elite voordelen van Oneworld gelden nog wel, maar op fora is te lezen dat sommige Airberlin passagiers loungetoegang geweigerd wordt bij contractlounges. De uitbaters vrezen dat de Duitse maatchappij niet zal betalen.

Oneworld, British Airways, avios, Japan, Japan Airlines, China,

Topbonus zelf heeft ook een insolventieaanvraag ingediend en heeft het sparen en besteden van miles opgeschort. Hoewel wordt gecommuniceerd dat er naar een oplossing wordt gezocht lijkt dit weinig hoopvol. Meer over de mogelijke gevolgen bij Topbonus lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *