Review: Open Sky Lounge Düsseldorf Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Düsseldorf Airport is ook voor Nederlanders een populaire luchthaven. Met verbindingen naar zowel Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Azië. Zo vloog ik zelf met Emirates van Düsseldorf naar Dubai. Emirates vertrekt vanaf Pier C, waar het ook een eigen lounge heeft. Vlieg je met een andere airline – of heb je geen status of een First/Business ticket met Emirates – dan is er ook nog de Open Sky lounge in deze pier. Hier kan je onder andere naar binnen met Priority Pass, Lounge Key, Dragonpass en natuurlijk ook door de walk-up toegangsprijs te betalen. Van de luchthaven zelf ben ik geen fan; het is krap en sober. Daarom besloot ik voor zo’n €9 via een eerdere Dragonpass promotie toegang te krijgen tot de Open Sky Lounge.

Open Sky Lounge Düsseldorf Airport

Na het passeren van de paspoortcontrole en duty free volg je de borden naar de lounge, die één verdieping hoger is gelegen. Bij de receptie zijn er twee delen van de lounge. Doordat het erg rustig was, was alleen het linker deel geopend voor passagiers.

Voorbij de ingang zijn eerst wat werkplekken en een wand met lectuur.

Deze diashow vereist JavaScript.

Voorbij de ramen waren ook nog zitjes. Helaas was er geen direct uitzicht naar buiten, maar kijk je uit op de terminal.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hierna is er een grote ruimte met tafels en stoelen in een café-opstelling. Qua food&beverage waren er rond lunch tijd een paar warme gerechten, zoals gebakken aardappels en worst, en bordjes met salade en dessert. Verder is er een koelkast met wat softdrinks en water, en een koffiemachine. Wat alcohol betreft waren er verschillende flessen sterk, maar niet van A-merken.

Deze diashow vereist JavaScript.

De lounge heeft verder een eigen set toiletten en prima wifi.

Overzicht

SFEER

RUIMTE

VOORZIENINGEN

ETEN+DRINKEN

VALUE

Algemene Waardering

Conclusie

Een vrij standaard, maar wel onlangs gerenoveerde, Europese third-party lounge. Tijdens mijn bezoek was het zeer rustig, dus was het prima vertoeven vergeleken met de terminal. De hapjes en drankjes zijn niks bijzonders, maar kunnen eventueel als snack dienen. Voor €9 was vooral de prijs/kwaliteit prima; zeker gezien de prijzen en faciliteiten in de reguliere terminal!

3.2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *