Review: Madrid Marriott Auditorium Hotel & Conference Center5 min leestijd

Review: Madrid Marriott Auditorium Hotel & Conference Center

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op doorreis van Boekarest naar Barcelona heb ik een nachtelijke overstap in Madrid. Ik besluit om nabij het vliegveld te verblijven. Mijn keuze valt op het Madrid Marriott Auditorium Hotel & Conference Center. Met een shuttlebus ben je hier in zo’n 8 minuten. Het Madrid Marriott Auditorium Hotel & Conference Center is een groot en modern hotel waarover je in deze review meer leest.

Locatie

In de avond arriveer ik met het vliegtuig in Madrid. Na het oppikken van mijn bagage snel ik naar de halte waar mijn gratis shuttlebus naar het hotel vertrekt. Alles sluit helemaal goed op elkaar aan, vliegtuig komt bijna op tijd aan, bagage ligt snel op de band en binnen enkele minuten sta je buiten bij de halte.

Review: Madrid Marriott Auditorium Hotel & Conference Center

De shuttlebus van het Madrid Marriott Auditorium Hotel & Conference Center biedt plaats aan zo’n 20-25 gasten en het beleid stelt: vol = vol. De shuttlebus gaat op gezette tijden.

Review: Madrid Marriott Auditorium Hotel & Conference Center

Ten tijde van mijn bezoek waren de tijden zoals hieronder. Op de website staat een ander overzicht. Check vooraf aan je reis dus even de actuele tijden. Dit kun je eenvoudig via de Marriott App doen als je direct via Marriott bij dit hotel je verblijf geboekt hebt. Heb je geboekt via een ander boekingsplatform dan is dit niet mogelijk via bovengenoemde app.

Deze diashow vereist JavaScript.

Mis je de shuttlebus, dan kun je gebruikmaken van reguliere bussen of de taxi. Deze laatste is het gemakkelijkst en kost je tussen de €15 en €25 euro per enkele reis.

Het Madrid Marriott Auditorium Hotel & Conference Center is een interessant hotel voor conferenties en als je een layover hebt in Madrid. Je bent vrij snel van het vliegveld bij het hotel en andersom. Verder is er nabij dit hotel niet super veel te beleven. Het hotel is mijns inziens niet ideaal om de stad te verkennen.

Review: Madrid Marriott Auditorium Hotel & Conference Center

Aankomst

Ik arriveerde in de avond in het Madrid Marriott Auditorium Hotel & Conference Center. Ik werd vriendelijk verwelkomt en men bedankte mij voor het feit dat ik in dit hotel verblijf. Ook bedankte de medewerker mij voor de loyaliteit bij het Marriott Bonvoy programma. Nadat alles geregeld was werd mij de kamerkaart overhandigd en kon ik naar de tweede verdieping van het gebouw.

De lobby van het hotel is enorm groot en beschikt over ongeveer 10 balies waar je onder andere kunt inchecken. In het midden van de lobby hangt een enorm scherm met allerlei informatie over het hotel, de shuttlebus en conferenties die plaatsvinden. Er zijn tal van zitplaatsen te vinden in de lobby van het hotel. Het oogt groots maar zeker sfeervol en gezellig.

Review: Madrid Marriott Auditorium Hotel & Conference Center

Het hotel beschikt over 869 kamers en 56 conferentiezalen. Ook is er een auditorium die beschikt over 2.000 zitplaatsen. In het hotel zijn verschillende restaurants en ontbijtzalen. Tot slot is er een zwembad, fitness, sauna en een winkeltje in het hotel.

Check hier onze video over het Madrid Marriot Auditorium Hotel & Conference Center. En vergeet ons natuurlijk niet te volgen op YouTube!

De Kamer

Het hotel heeft een vijftal verschillende kamers verdeeld over drie etages. Een maand voor vertrek boekte ik een Premium Guest Room met 1 Kingsize bed. Deze kamer kostte mij €85,50 exclusief ontbijt voor één overnachting. Bij aankomst in de kamer viel gelijk op hoe ruim de kamer is.

Review: Madrid Marriott Auditorium Hotel & Conference Center

In deze Premium Guest Room is gebruikt gemaakt van neutrale kleuren die voor een redelijk warme uitstraling zorgen.

De kamer is voorzien van een zeer groot kingsize bed. Het matras is stevig maar comfortabel. Er is een prettig dekbed aanwezig met kussens die voor voldoende comfort zorgen.

Review: Madrid Marriott Auditorium Hotel & Conference Center

Rondom het bed zijn bedlampjes, nachtkastjes en stopcontacten aanwezig. Ook kun je met de lichtknoppen alle lampen aan- of uitzetten. Aan een zijde van het bed is op het nachtkastje ook een telefoon te vinden.

Tegenover het bed hangt een TV. Hierop zijn verschillende lokale en internationale zenders te bekijken.

Aan de raamzijde staat een tafeltje met twee stoelen. Verder is er bij de entree een grote kast waarin een kluis, badslippers, badjassen en strijkfaciliteiten te vinden zijn.

Er is tevens een klein hoekje waarin enkele attributen te vinden zijn om koffie en thee mee te maken. In de kast staat een koelkast met daarin water en frisdrank. Vanwege de Marriott Bonvoy kreeg ik deze drankjes kosteloos aangeboden.

Deze diashow vereist JavaScript.

De badkamer

Net als de rest van de kamer is ook de badkamer in dit hotel zeer ruim. In de badkamer vind je een toilet, bidet, wastafel en ruime inloopdouche.

Review: Madrid Marriott Auditorium Hotel & Conference Center

De inloopdouche beschikt over een fijne handdouche. Er zijn zeepjes te vinden van het merk Irish Leather MEMO Paris. Overige amenities zijn van Acca Kappa. Er liggen bij aankomst enkele handdoeken voor je klaar in de badkamer. Het geheel is schoon en gemakkelijk in gebruik.

Faciliteiten Madrid Marriott Auditorium Hotel & Conference Center

In dit hotel zijn tal van faciliteiten waarvan je als gast gebruik kunt maken. Er zijn verschillende restaurants waar je als gast gebruik van kunt maken. Het restaurant in de lobby ziet er gezellig uit. Aangezien ik verder geen diner, ontbijt of lunch heb genuttigd in het hotel, kan ik in deze review over het Madrid Marriott Auditorium Hotel & Conference Center verder niet beschrijven.

Het hotel beschikt over een buiten en binnenzwembad die beschikbaar is voor gasten van het hotel. Er is verder een grote fitnessruimte en sauna beschikbaar. In de fitness staan verschillende apparaten en attributen om te gebruiken.

Op de begane grond zijn veel zitplekken te vinden. Je vindt hier ook een winkeltje met wat etenswaren maar hier verkopen ze ook toeristische spullen. Er is een computercorner met printer en veel conferentiezalen.

Het hotel beschikt ook over een shuttlebus, waarover je aan het begin van dit artikel meer kon lezen. De Shuttlebus is gratis en rijdt op gezette tijden.

Voordelen Marriott Bonvoy

Als Marriott Bonvoy Gold lid kun je gebruikmaken van enkele voordelen in hetMadrid Marriott Auditorium Hotel & Conference Center. Als Marriott Bonvoy Gold Elite lid kon ik van de volgende voordelen genieten:

  • Bovenop de standaar 911 punten spaarde ik 228 Elite bonus punten en ontving ik 500 punten als welkomstbonus. Tijdens mijn verblijf was er ook een actie waarbij ik nog eens 1.000 extra punten kon sparen. In totaal leverde dit verblijf mij dus 2.639 punten op.
  • Ik kreeg een kamer ik kosteloos gebruik kon maken van de drankjes in de minibar.
  • Er was geen upgrade naar een ander kamertype mogelijk. In dit hotel doen ze dat niet bij Gold leden.

Volg je ons al op YouTube? Hier vind je later ook een filmpje van dit hotel.

Foto’s: InsideFlyer – Marco

Overzicht

Publicatie Datum

10 April 2022

Voordelen

- Dicht bij de luchthaven.
- Ruime moderne kamers met comfortabel bed.
- Aanwezigheid van gratis shuttlebus.
- Aanwezigheid van zwembad, fitness en sauna.
- Vriendelijk personeel.

Nadelen

- Shuttlebussen zouden frequenter mogen rijden.
- Geen upgrades voor Marriott Bonvoy Gold leden.

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Heb je binnenkort een conferentie in Madrid, dan kan het zo maar eens zijn dat je verblijft in het Madrid Marriott Auditorium Hotel & Conference Center. Het hotel is modern, voorzien van veel faciliteiten en heeft grote kamers. De kamers hebben fijne bedden en je kunt hier genieten van een goede nachtrust. Binnen 10 minuten ben je van het hotel bij de luchthaven of vice versa. Neem je sportschoenen maar mee, want de fitness is aanwezig en heeft veel apparaten om uit te kiezen. De €87 voor een nacht was een prima prijs, zeker gezien het feit ik zowel op de heen- als terugweg gebruik kon maken van de gratis shuttledienst. In de omgeving zitten nog enkele andere hotels die deze service niet hebben. In dat geval moet je gebruikmaken van een taxi en dat komt dan bovenop de prijs die je voor de overnachting moet betalen.

5 min leestijd">
3.9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *