Review: Leonardo Lounge – Milaan Linate4 min leestijd

Review: Sala Leonardo Lounge Milaan Linate Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen zomer reisde ik af naar het schitterende Italië. Na enkele dagen in Venetië, Bologna en Parma kwam ik aan in modestad Milaan. Hier verbleef ik in het Ibis Styles Milano Centro, gelegen tussen het centraal station en het oude centrum. Na al het moois is het ook weer tijd huiswaarts te reizen. Met KLM vloog ik vanuit Milaan Linate Airport naar Amsterdam Airport Schiphol. Milaan Linate beschikt over verschillende lounges en ik kon gebruik maken van de Leonardo Lounge, waarover je meer leest in deze review.

Milano Linate Airport

Milaan kent twee luchthavens van waaruit o.a. KLM en Air France vliegen. KLM heeft enkele dagelijkse vluchten tussen Amsterdam en Milaan. Vanaf de luchthaven Milaan Malpensa doe je er tussen de 45 en 60 minuten over om in het centrum te komen. Milano Linate Airport bereik je in bijna de helft van de tijd met een taxi. Met het openbaar vervoer doe je er iets langer over. Deze luchthaven is dus gunstig gelegen ten opzichte van het centrum van Milaan.

Review: Sala Leonardo Lounge Milaan Linate Airport

Reis je niet per se naar het centrum van de stad maar bijvoorbeeld naar het berggebied, dan is Malpensa een idealere plek om op te vliegen.

Review: Sala Leonardo Lounge Milaan Linate Airport

Milano Linate Airport is een vliegveld van redelijke grootte en beschikt over 2 terminals. In beide terminals zijn een aantal lounges gevestigd.

Nadat je eventuele bagage hebt ingecheckt en je boardingpass hebt opgehaald, passeer je de security en kom je in aan in het winkelgebied. Wil je nog even relaxen in de Sale Leonardo Lounge op de luchthaven van Milaan Linate? Wandel dan richting gate 17. Hier bevindt zich de ingang van de lounge.

Review: Sala Leonardo Lounge Milaan Linate Airport
Milano Linate Airport

Toegang Leonardo Lounge

Wanneer je de Leonardo Lounge wilt bezoeken, dien je te beschikken over het juiste toegangsbewijs. Het is mogelijk om de lounge te bezoeken als je beschikt over de SkyTeam Elite Plus status. Toegang tot de lounge is voorjezelf en één gast dan kosteloos.

Ben je in het bezit van een Priority Pass, dan kun je met deze pas de lounge ook bezoeken. Ook kun je toegang kopen via deze website van de luchthaven. Toegang kost je €39 per persoon.

Review: Sala Leonardo Lounge Milaan Linate Airport

Leonardo Lounge

De lounge is gelegen nabij gate 17 en 18. Hier aangekomen loop je langs de Ferrari bar. Hier kun je trouwens terecht voor een prima glas prosecco drinken of zelfs een flesje kopen om mee naar huis te nemen.

Review: Sala Leonardo Lounge Milaan Linate Airport
De Ferraribar met daarachter de Sale Leonardo Lounge.

De Sale Leonardo Lounge is te bereiken via de trap of lift rechts van de Ferrari bar. De lounge is elke dag geopend van 05.30u tot 21.30u (openingstijden kunnen afwijken, kijk daarom op de website voor de actuele openingstijden).

De lounge is opgedeeld in drie gedeeltes. Twee gedeeltes zijn ingericht met zitruimtes. Een is aan de voorzijde van de lounge aan de raamzijde. In dit gedeelte bevindt zich ook de receptie van de lounge. Er zijn hier vele zitjes en tafeltjes te vinden.

Review: Sala Leonardo Airport Milano Linate

Loop je naar de achterkant van de lounge, dan is er ook nog een flinke ruimte met comfortabele zitplekken, waaronder fauteuils. Dit gedeelte is wat meer afgeschermd waardoor je meer privacy hebt. Het geheel is open en sfeervol ingericht. Er is veel ruimte en in totaal biedt de Sala Leonardo Lounge op de luchthaven van Milaan Linate plek voor 90 gasten.

Review: Sala Leonardo Airport Milano Linate

In de lounge hangen verspreid tv’s met de actuele vluchtinformatie. Er zijn toiletten, maar geen douches.

Review: Sala Leonardo Airport Milano Linate

In het derde gedeelte van de lounges kun je terecht voor een kleine maaltijd en wat te drinken. Dit is een grote open ruimte met in het midden een plek waar het buffet wordt geserveerd en aan de wand voornamelijk een plek waar dranken en sandwiches te vinden zijn.

Review: Sala Leonardo Airport Milano Linate

Food & Bevarages

Ten tijde van mijn bezoek waren er nog beperkingen vanwege de coronapandemie. In hoeverre dit invloed had op het aanbod is mij onbekend. Wat mij opviel was dat al het drinken in plasticbekertjes werd geserveerd. Geen ramp, maar ik vond dit wat goedkoop ogen. Er stonden verschillende wijnen, prosecco, frisdranken en warme dranken.

Review: Sala Leonardo Airport Milano Linate Review: Sala Leonardo Airport Milano Linate Review: Sala Leonardo Airport Milano Linate

Tevens waren er verschillende snacks, salades, sandwiches en desserts aanwezig. Maar echt alles is (voor)verpakt in plastic. Het is wellicht meer hygiënisch, maar het ziet er minder aantrekkelijk uit, buiten het feit dat er wel heel veel afval is. Salades waren lekker, evenals enkele sandwiches. Er is keuze uit zowel vlees, vis als vegetarische opties. Het aanbod is ruim, het buffet wordt goed aangevuld en schoongehouden.

Review: Sala Leonardo Airport Milano Linate Review: Sala Leonardo Airport Milano Linate Review: Sala Leonardo Airport Milano Linate Review: Sala Leonardo Airport Milano Linate Review: Sala Leonardo Airport Milano Linate

Overzicht

Publicatie Datum

9 April 2022

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

De Sale Leonardo Lounge op de luchthaven van Milaan Linate is gelegen nabij gate 17. Vluchten met o.a. KLM vertrekken vanaf een andere gate dus je moet nog wel een stukje wandelen. De lounge is modern en sfeervol. Medewerkers zijn vriendelijk en heten je hartelijk welkom. In de lounge houden ze alles continue goed schoon en vullen het aanbod van eten en drinken continue goed aan. De Leonardo Lounge is opgedeeld in meerdere ruimtes en hier is voldoende plek om even tot rust te komen, wat te eten of drinken en even niets te hoeven doen. Er is een prima aanbod van eten en drinken, maar helaas wel alles in plastic verpakt. Een toegangsprijs van €39,- vind ik persoonlijk wat aan de hoge kant voor wat je uiteindelijk krijgt, er zijn namelijk ook geen douches. Met een Elite Plus status is het interessant om te bezoeken en een fijne plek om te wachten op je (volgende) vlucht.

4 min leestijd">
3.2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *