Review: Hilton Rotterdam

Hilton Rotterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Naar aanleiding van de InsideFlyer NL borrel die we organiseerden in het Hilton Rotterdam, besloot ik een kamer te boeken voor het hele weekend. Op die manier kon ik samen met Michael nog een aantal werkvergaderingen afwerken. Michael is de drijvende kracht achter de schermen van InsideFlyer NL en hij runt zijn eigen blog TravelZork.

Dankzij mijn Diamond elite status, kreeg ik een gratis upgrade naar een Executive suite. Behalve de suite upgrade, kreeg ik ook het hele weekend toegang tot de lounge. Helaas is mijn Macbook deze week gecrashed, dus de foto’s van de lounge hebben jullie nog tegoed!

Check In

Op vrijdagmiddag kwam ik aan bij het Hilton Rotterdam en werd bij de receptie meteen geholpen. Ik werd er hartelijk onthaald en bedankt voor mijn loyaliteit als Diamond member. De man legde me uit dat ik een upgrade had gekregen naar een executive suite, inclusief toegang tot de lounge.

Na het invullen van het nodige papierwerk en het valideren van mijn kredietkaart kreeg ik de sleutel overhandigd. Het enigste wat de beste man we was vergeten te vertellen was het feit dat ze 50 euro per nacht alvast aanrekenden op mijn kredietkaart. Ik kwam erachter doordat ik na het inchecken mijn verrichtingen op de kaart checkte. De in totaal 100 euro was voor eventueel gebruik van de minibar of andere kosten.

Ik heb er geen probleem mee dat ze dit doen, maar informeer de klant dan op het moment dat je het doet. Ik heb verschillende kredietkaarten en voor dit verblijf gebruikte ik een prepaid kaart. Mijn American Express kaart stond zo goed als vol met verrichtingen van mijn afgelopen reis.

Kamer

De kamer, of beter gezegd suite, was een aangename verrassing. Meer dan genoeg ruimte om er een weekend te vertoeven. De suite bevond zich helemaal aan het einde van de gang. Ver weg van de liften en gespaard van rumoer van andere gasten in het hotel.

Bij het binnenlopen kom je door een gang met links de ingang van de badkamer. Aan de rechterkant van de gang zat een aantal kasten waarin je bagage en kleding kwijt kon. Aan het einde van de gang kon je naar links de woonkamer in. Of naar de rechterkant voor de slaapkamer.

De badkamer was aan de smalle kant maar toch was er alles aanwezig. Alles heel netjes afgewerkt en schoon. Een voorbeeldige badkamer!

Deze diashow vereist JavaScript.

De woonkamer was in tegenstelling tot de badkamer aan de ruime kant. Er stond een grote zithoek met TV. Het TV meubel diende ook als minibar, aangezien alles erin zat verwerkt zoals je op de foto’s hieronder kan zien. Enkel het Spa water in de minibar was gratis. Voor de rest moest gewoon worden betaald. Gelukkig was er de toegang tot de lounge en ik had zelf nog een fles Jack Daniels meegenomen…

Hilton Rotterdam
Welkom!

Deze diashow vereist JavaScript.

Door het grote raam in de woonkamer was er ontzettend veel lichtinval. Dit is veel aangenamer dan een donkere kamer waar je bijna depressief van wordt.

Hilton Rotterdam
Zithoek met TV

De kamer zag er zo goed als nieuw uit want alles was netjes schoon. Er zaten nergens vlekken op, geen kruimel tussen de kussens van de bank. Gewoon allemaal mooi verzorgd, het betekent dat het personeel zorgt draagt voor het hotel.

Hilton Rotterdam
Zithoek

Behalve de grote bank en de relaxstoel, was er ook nog een kleine eettafel aanwezig. Indien je zin had om te eten op de kamer, kon hier alles geserveerd worden.

Hilton Rotterdam
Ronde tafel

Op de foto hierboven kan je het bureau aan de rechterkant zien. Een mooi opvallend stuk, waarschijnlijk houdt niet iedereen van deze inrichting. Maar ik vond het wel wat hebben. Het had een beetje weg van een studeerkamer. Alleen de boeken achteraan op de planken ontbraken nog.

Het bureau was trouwens van alle gemakken voorzien. Stopcontacten zaten in het bureau ingebouwd. De laptop kon je aansluiten met een netwerkkabel voor nog sneller internet.

Net als in de woonkamer was er ook in de slaapkamer veel lichtinval. Dit is het voordeel van een suite op de hoek van het gebouw. Er was aan de dames gedacht, want er stond een make up tafel in de slaapkamer.

Hilton Rotterdam
TV en make up tafel in de slaapkamer

Net als de rest van de suite, was ook de slaapkamer verzorgd en netjes afgewerkt. Ik heb heerlijk geslapen in het kingsize bed. Het matras is wel aan de harde kant, dus daar moet je wel liefhebber van zijn.

Hilton Rotterdam
Kingsize bed

De slaapkamer was voor de rest goed voorzien van een aantal gemakken. Er stond bijvoorbeeld een docking station van Bose met aansluiting voor een smartphone.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hilton Rotterdam
Quote van Vincent Van Gogh

Lounge

Aangezien ik Diamond elite member ben, kreeg ik toegang tot de lounge. Hier was het nooit druk gedurende het weekend dat ik er verbleef. De lounge bestond uit twee gedeeltes. Eentje met normale tafels en stoelen om iets aan te eten. Aan de andere kant stonden er banken en lage stoelen om te relaxen.

Hilton Rotterdam
Het zitgedeelte om te relaxen met een drankje

De lounge was sober maar mooi ingericht. Het personeel was er vriendelijk en behulpzaam. Ze kwamen elke keer de tafels leegruimen en af en toe vragen of er nog iets ingeschonken kon worden.

Hilton Rotterdam
Tafels en stoelen om iets te eten

Overdag staan er een aantal snacks en wat fruit. De hele dag door kan je er koffie, thee en frisdranken krijgen. ’s Avonds wordt er een snack buffet geserveerd en gaat de bar open. De snacks worden continue aangevuld. Er is een variatie aan koude en warme hapjes. Allemaal héél lekker!

Hilton Rotterdam
Het lounge snack buffet

Conclusie

De locatie van het Hilton Rotterdam is prima aangezien het op wandelafstand ligt van het Rotterdam Centraal station. Het is hooguit 10 minuten stappen als je van de trein af komt. De ontvangst is er vriendelijk en het personeel is er behulpzaam, zowel in het hotel als in de bar en de lounge.

Als Diamond member is de gegarandeerde upgrade naar een suite mooi meegenomen en dan is het hotel zeker zijn geld waard. Ik betaalde ongeveer 270 euro voor 2 overnachtingen, inclusief ontbijt. Het ontbijt is uitgebreid, service is er uitstekend!

Het Hilton Rotterdam is een aanrader, vraag dit ook maar aan Valentijn, die hier graag verblijft om Hilton punten bij elkaar te sprokkelen.

Overzicht

Voordelen

Locatie, dichtbij het station
Vriendelijk personeel
Erkenning als elite member
Upgrade naar suite
Late check out

Nadelen

Niet vermelden van de waarborg

Service

Locatie

Kamer

Eigenschappen

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Al bij al héél tevreden over mijn verblijf in dit hotel, een echte aanrader, zeker als je de kamer aan een goedkope prijs kan boeken!

4

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *