Review: Bellroy Transit Workpack rugtas4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Bij InsideFlyer schrijven we uiteraard veel over reizen. Denk aan onze reviews over vluchten, lounges en hotels bijvoorbeeld. Maar als je op reis gaat wil je natuurlijk ook over de juiste travel gear beschikken. Zo schreven we recentelijk nog over de gadgets van BAGTAG. Deze keer een review over de Transit Workpack rugzak van Bellroy, die we uitgebreid hebben getest op onder meer onze reis naar West-Amerika.

Travel gear

De geoefende reiziger weet dat een goede voorbereiding van de reis belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan het inpakken van je koffer, ook als je alleen met handbagage reist (check hier onze tips). En een goede portefeuille en paspoorthoes (of een combinatie van beide) is ook niet onbelangrijk. Eenmaal op bestemming wil je natuurlijk ook een handige rugtas. Zo’n day pack moet vooral niet te groot en te zwaar zijn, maar wel praktisch genoeg om alles mee te kunnen nemen wat je gedurende de dag gebruikt.

In samenwerking met het Australische merk Bellroy mochten we de Bellroy Transit Workpack uitproberen. Deze rugtas van 20 liter kan zowel voor werk (het heet ook een workpack) als reizen gebruikt worden. We namen de tas mee op diverse reizen, waaronder onze recente trip naar Californië, Utah, Nevada en Arizona in West-Amerika. In deze review lees je dan ook alles over onze ervaringen met de Bellroy Transit Workpack rugzak.

Review Bellroy Transit Workpack rugzak

De Transit Workpack van Bellroy die we hebben uitgeprobeerd heeft een totale inhoud van 20 liter. De Workpack is ook beschikbaar in 28 en 38 liter. Deze rugzak weegt 850 gram en heeft een afmeting van 50x32x18 cm. De rugzak is gemaakt van gerecycled materiaal dat ook nog eens water-resistant is. Je hebt keuze uit vier verschillende kleuren, wij zijn voor nightsky (blauw) gegaan.

Indeling Bellroy Transit Workpack

Deze Bellroy rugtas biedt twee grote vakken en vier kleinere vakjes. Alles kan afgesloten worden met waterafstotende ritsen. Ik zal per vak behandelen hoe ik deze heb gebruikt (van achter naar voren) en wat je ermee kan.

Het achterste vak heb ik gebruikt voor het vervoeren van mijn laptop en iPad. Volgens Bellroy kun je een laptop van maximaal 16 inch in dit vak kwijt. Mijn MacBook is 13,3 inch, en mijn 12,9 inch iPad Pro passen er beiden gemakkelijk in. Het vak is afgewerkt met een zachte stof waardoor je eventueel de devices zelfs zonder hoes zou kunnen meenemen. Afgezien van laptops en tablets kun je dit vak ook gebruiken om documenten netjes op te bergen. Dit laptopvak beschikt tot slot nog over een vakje waar je je zonnebril of portemonnee kwijt kunt.

Net voor het achterste vak is een kleiner vak beschikbaar voor sleutels, pennen en andere kleine dingen.

Grootste vak

Voorin heb je het grootste vak met de meeste ruimte. Het handige van dit vak is dat je de rits bijna helemaal open kunt maken. Dat maakt het wat makkelijker om je spullen op te bergen of snel eruit te halen. Let wel op dat als je de tas op je rug draagt en de rits helemaal open maakt dat er iets uit kan vallen.

In het grote vak zijn nog twee kleinere vakken te vinden. Allereerst een half vak van mesh stof waar je schoenen in kunt stoppen. In de flap van de tas is nog een mesh stof vak verwerkt met een rits.

Kleinere vakken

Op de voorkant van de tas is aan de rechterkant nog een vak verwerkt in de stof. Hier kun je nog wat kleinere spullen in opbergen. Omdat het een redelijk plat vertical vlak is moet je er wel rekening mee houden dat je spullen naar onderen kunnen verschuiven.

Tot slot vind je nog twee vakken weggewerkt in de zijkant van de tas. Aan de ene kant kun je een waterflesje kwijt, maar ik vond dat vak wat te klein hiervoor. De andere kant is bedoeld voor sleutels.

Kwaliteit en afwerking

De stevige stof en blauwe kleur maken de Bellroy Transit Workpack een mooie rugzak. Het is natuurlijk leuk als een rugtas er goed uitziet. Maar veel belangrijker is uiteraard de mate van afwerking en kwaliteit. En daar ben ik wel van onder de indruk. Het materiaal is stevig en de afwerking erg netjes. Je ziet bijvoorbeeld een losse draadjes of vegen in de stof.

De duurzaamheid, in de zin van hoe lang de tas meegaat, schat ik ook goed in. Bij het gebruik tijdens mijn reizen naar de Verenigde Staten en woon-werkverkeer is de tas meerdere malen vies geworden. Ook heb ik een keer een beker koffie over de tas gemorst als onbedoelde waterdichtheidtest. De inhoud bleef droog en de tas zelf was gemakkelijk schoon te maken.

Kopen of niet?

Voor € 215 (inclusief btw op Amazon) zijn er veel alternatieven te vinden voor de Bellroy Transit Workpack. Toch ben ik onder de indruk van de kwaliteit van de rugtas. Na flink dagelijkse gebruik gedurende enkele reizen en voor woon-werk verkeer zie ik bijvoorbeeld weinig slijtage.

Verder is de 3 jaar garantie natuurlijk ook ideaal. Mocht er binnen die periode wat buiten je schuld om mankeren met de rugtas, dan kun je contact zoeken met Bellroy voor een oplossing.

Bron foto’s Review Bellroy rugzak: InsideFlyer – Christian

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    Geen woord over het draagcomfort?

    Overigens is de prijs nogal aan de forse kant voor een rechttoe rechtaan rugzak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *