Reisadvies Bonaire positief aangepast

Reisadvies Bonaire positief aangepast

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens de persconferentie op 3 november werd duidelijk dat reizen sterk wordt afgeraden in de komende periode. De meeste landen zijn inmiddels op een oranje reisadvies gezet, waarover je hierhier meer kunt lezen. Toch is het reisadvies van Bonaire, wat binnen het Koninkrijk der Nederlanden ligt, van oranje naar geel aangepast. Dat is positief en het betekent dat reizen naar Bonaire niet voor een quarantaine zorgt bij terugkomst.

Geel of oranje?

Zoals eerder al te lezen was op InsideFlyer, geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken reisadviezen af. In een situatie zonder pandemie zijn de meeste landen groen, sommige geel en een enkele oranje of rood. Dat laatste heeft dan voornamelijk te maken met politieke onrust en gewapende conflicten in een land.

Vanwege de huidige coronapandemie en de vele besmettingen in de verschillende landen, zijn de meeste landen op een oranje reisadvies gezet. Dat betekent dat reizen afgeraden wordt en je bij terugkomst 10 dagen in thuisquarantaine moet. Op Nederland Wereldwijd kun je alle meest up-to-date reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vinden.

Bonaire

Tijdens de laatste persconferentie van het kabinet op 3 november werd benadrukt dat reizen tot medio januari afgeraden is. Over Curaçao werd bekend dat het eiland een geel reisadvies krijgt. Voor Curaçao gelden wel een aantal zaken die in acht genomen moeten worden. Zo is het van belang vooraf een coronatest te laten doen, de uitslag moet uiteraard negatief zijn. Op de bestemmingen zijn er ook maatregelen.

Vanaf 4 november is ook het reisadvies voor Bonaire positief aangepast. Het aantal besmettingen is dermate afgenomen, waardoor het weer veilig genoeg is om er heen te reizen. Het is dus nu mogelijk om naar Bonaire te reizen. Bij terugkomst in Nederland hoef je dan niet meer 10 dagen in thuisquarantaine.

Reisadvies Bonaire positief aangepast
Bron: Nederland Wereldwijd

Testen

Het is van belang om vooraf aan je reis naar Bonaire ook een coronatest uit te laten voeren. Deze moet ook negatief zijn. Draag je geen negatief testresultaat bij je, dan moet je 14 dagen in quarantaine in Bonaire. Dat is geheel op eigen kosten en op een door de gezaghebber aangewezen locatie. Tevens moet je vooraf een digitale gezondheidsverklaring invullen. Meer daarover kun je hier vinden op de website van de Afdeling Publieke Gezondheid Bonaire.

Vanuit Amsterdam vlieg je direct op Bonaire met KLM. KLM vliegt op dit moment op van donderdag t/m dinsdag eenmaal per dag naar Bonaire.  Op Woensdag wordt er niet naar het eiland gevlogen. Tarieven liggen rond de €500,-, ook last minute. In de kerstvakantie liggen de prijzen wat hoger, maar gelijk in januari dalen ze weer onder de €600,-.Reisadvies Bonaire positief aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *