Devaluatie Delta SkyMiles Partner Awards2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Delta SkyMiles heeft onlangs een devaluatie doorgevoerd waardoor je vanaf nu meer miles kwijt bent voor partner awards. Een paar weken geleden kwam ook United MileagePlus al met een lichte devaluatie.

Meer miles nodig voor Delta partner awards

Delta SkyMiles publiceert geen awardtabellen meer. Op de SkyMiles Award booking tool konden we de laatste jaren echter wel ongeveer nagaan hoeveel miles je nodig had voor een bepaald award. Zo was je voor een one way award tussen Europa en de VS nooit meer dan het volgende aantal miles kwijt:

  • Economy – 25.000 SkyMiles
  • Business – 75.000 SkyMiles

Wanneer we echter nu op de SkyMiles booking tool een award willen boeken, zien we dat we veel meer miles kwijt zijn voor deze reis, namelijk:

  • Economy – 35.000 SkyMiles (+40%)
  • Business – 95.000 SkyMiles (+10-27%)

Dat is een flinke stijging en een behoorlijke devaluatie in het programma. Voor een enkele reis in business class tussen Europa en de VS ben je vanaf nu minimaal 95.000 miles kwijt. Bij de meeste programma’s ligt dit ongeveer rond de 60.000 miles.

SkyMiles, partner awards

Voor awards met een vertrekdatum binnen de 21 dagen ben je nog meer miles kwijt. Een enkele reis van New York naar Londen kost bijvoorbeeld 195.000 miles!

skymiles, partner awards

Ook op andere routes ben je vanaf nu meer miles kwijt voor een award. Zo kost een business class award tussen de VS en Azië 102.500 miles en dat is zelfs meer dan wat American AAdvantage vraagt voor een first class award op een dergelijke route daar.

KLM World Business Class Boeing 777 Denpasar Singapore
Ook voor KLM business class awards ben je vanaf nu meer SkyMiles kwijt.

Conclusie

Het is jammer om te zien dat SkyMiles deze devaluatie doorvoert. Voor partner awards ben je vanaf nu nog meer miles kwijt en de waarde voor SkyMiles lag al niet zo hoog in vergelijking met andere frequent flyer programma’s. Voor awards met een vertrekdatum binnen de 21 dagen ben je zelfs nog meer miles kwijt.

Uitgelichte afbeelding: Virgin Atlantic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *