Oranje reisadvies breidt uit: Portugal, Duitsland en delen van Zweden

Oranje reisadvies breidt uit: Portugal, Duitsland en delen van Zweden

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het aantal landen waar je zonder allerlei reisrestricties nog naar toe kon reizen in Europa was al klein, maar na vandaag nog kleiner. Het Ministerie van Buitenlandse zaken heeft voor verschillende landen het oranje reisadvies ingesteld vanwege toegenomen coronabesmettingen in die landen of delen van die landen. Het betreft een oranje advies voor Duitsland, Portugal en Zweden.

Adviezen

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft reisadviezen af. Normaliter krijgen de meeste landen een groene kleur. Dat betekent dat er geen restricties zijn. Door de uitbraak van het coronavirus zijn alle landen buiten de Europese Unie al heel lang op oranje gezet. Ook zijn verschillende Europese landen de afgelopen maanden geswitcht tussen geel en oranje.

Waren er tot voor kort nog ruim een hand vol bestemmingen waar je zonder restricties heen kon reizen, zijn dat er nu bijna geen meer.

Restricties houden in dat je wel kunt afreizen naar die landen, mits je in het andere land binnen mag. Echter bij terugkomst dien je 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Zo’n quarantaine zou op zich geen probleem moeten zijn, maar 10 dagen zijn wel zonde om van je waardevolle vakantiedagen af te halen. Op Nederland Wereldwijd kun je alle meest up-to-date reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vinden.

Van geel naar oranje

Even geleden kon je op InsideFlyer nog lezen naar welke landen je onbezorgd kon reizen binnen Europa. Van dat lijstje is nu inmiddels niet veel meer over. Op 2 november veranderde het reisadvies van Duitsland van geel naar Oranje. Ook het reisadvies voor Portugal veranderde van geel naar oranje. Dit geldt ook voor Madeira, maar niet voor de Azoren. Naar de Azoren kun je dus nog reizen. Hier zijn gelukkig nog weinig coronabestemmingen.

InsideDeals - Dubbele Flying Blue XP in deze veilige landen
De kleurcodes van de Nederlandse overheid. Wel of niet reizen?
Bron Nederland Wereldwijd.

Italië en Oostenrijk werd vorige week al gewijzigd, echter zou je nog wel naar San Marino mogen reizen. Al moet je je natuurlijk afvragen hoe je daar komt zonder door Italië heen te reizen. Zweden wordt vanaf 4 november ook gedeeltelijk oranje. Het betreft hier de steden Stockholm en Gotenburg, Uppsala (ten noorden van Stockholm) was al oranje. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft aan dat je wel naar Zweden kunt reizen, maar niet in die steden moet verblijven. Doe je dat wel, dan wordt er verwacht dat je bij terugkomst 10 dagen in thuisquarantaine gaat.

Waar kun je nog naar toe?

Door een aanpassing van het gele advies naar het oranje advies voor Portugal, Duitsland en delen van Zweden blijft er niet veel meer toegankelijk.

Je kunt nog reizen naar:

  • Zweden, maar dan niet in Uppsala, Gotenburg en Stockholm.
  • San Marino.
  • Griekenland, maar niet de noordelijke provincie West-Macedonië. Houd er rekening mee dat regio’s Thessaloniki en Serres vanaf vandaag twee weken in lockdown gaat.
  • Curaçao.

Wellicht zijn er meer landen waar je zonder lokale restricties heen kunt reizen, zoals het onlangs ‘heropende’ Costa Rica. Hier zal KLM vanaf 26 november weer naar San Jose vliegen. Bij terugkomst moet je rekening houden met een thuisquarantaine van 10 dagen.

Bestemmingstips: Stockholm, Zweden
Stockholm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *