Radisson Blu Hotel Lietuva Vilnius

Radisson Blu Hotel Lietuva Vilnius

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor een weekend Vilnius (lees hier over mijn vlucht) verbleef ik in het landmark Radisson Blu Hotel Lietuva, een kolos van een gebouw met zicht op de oude stad en gelegen aan de oevers van de Neris rivier. Deze niet te missen toren doet al ruim dertig jaar dienst als hotel en valt sinds een aantal jaren onder de vlag van Radisson Blu.

Radisson Blu Hotel Lietuva Vilnius

Mijn kamer op de achtste verdieping geeft uitzicht op de oude stad. Wanneer ik mijn tijdelijk verblijf betreed, valt de warmte als een deken om me heen. De verwarming staat op iets meer dan twintig graden – snel uitdraaien en het raam openen.

Radisson Blu Hotel Lietuva VilniusRadisson Blu Hotel Lietuva VilniusRadisson Blu Hotel Lietuva VilniusRadisson Blu Hotel Lietuva VilniusRadisson Blu Hotel Lietuva Vilnius

Naast de warmte, valt het me op dat de kamer qua afmetingen niet groot is. Ik reis alleen en heb enkel handbagage bij me, ik kan me voorstellen wanneer je met tween een kamer gebruikt en grotere tassen of koffers bij je hebt, het een tikje krap wordt. In de badkamer staan de normale amenities en er is een douche, helaas geen bad. Er is een werkhoek met een waterkoker om koffie en/of thee te zetten. En in dit geval ook nog warme chocomelk. Er is geen complimentry fles water op de kamer, maar in Litouwen kun je water uit de kraan drinken. De minibar zit vol en prijzen zijn zoals je die doorgaans in hotels ziet. Deze worden nu nog in twee valuta aangegeven, Litouwen gaat per 01-01-2015 geheel over op de Euro.

Radisson Blu Hotel Lietuva Vilnius

Aan het einde van de dag besluit ik mijn diner in het hotel te nuttigen en dus zak af naar de begane grond, naar het Riverside Restaurant.

Radisson Blu Hotel Lietuva VilniusRadisson Blu Hotel Lietuva VilniusRadisson Blu Hotel Lietuva Vilnius

Ik neem een Ceasar Salad, een visje en een lokale tompoes als dessert. Een goede keuze.

Voor ik mijn bed in duik neem ik de lift weer en stap dit keer uit op de 22e verdieping, om nog een drankje te doen in de hippe skybar.

Radisson Blu Hotel Lietuva VilniusRadisson Blu Hotel Lietuva Vilnius

Wanneer ik dan eindelijk terugkom in mijn kamer spring ik onder de douche en kom dan tot de conclusie dat er geen handdoeken liggen… Als alternatief droog ik me maar met het badmatje droog en ga slapen. Gedurende de nacht kan ik slaap slecht te pakken krijgen, buiten is het lawaaierig maar ik wil het raam open houden, want het is zo ontzettend warm in de kamer. Na een rusteloze nacht schuif ik de volgende ochtend aan voor het ontbijt. Blijkbaar was ik nog niet helemaal goed wakker, want ik vergat er foto’s van te maken. Maar geloof me, bij het ontbijtbuffet ontbreekt het je aan niks. Warme en koude gerechten, versgebakken eieren en schalen vol fruit staan tot je beschikking.

Van de dienstdoende manager krijg ik een sneak peak in een van de gerenoveerde kamers, in de loop van volgend jaar zullen alle kamers er zo uit komen te zien:

Radisson Blu Hotel Lietuva VilniusRadisson Blu Hotel Lietuva VilniusRadisson Blu Hotel Lietuva Vilnius

Het oogt allemaal wat strakker, wat frisser en wat ruimer. De werkplekken zijn verkleind omdat tegenwoordig iedereen met kleinere laptops en tabletss werkt en dat geeft meer bewegingsruimte in de kamer en ook de spiegel naast het bed zorgt voor een ruimtelijk effect.

De vernieuwde kamers, de prachtige Skybar en de goede keuken lijken mij een prima reden om een keer naar het Radisson Blu Hotel Lietuva in Vilnius terug te keren.

Overzicht

Publicatie Datum

1 November 2014

Voordelen

Uitzicht op de oude stad, hippe Skybar, prima eten bij het Riverside Restaurant, gratis WiFi

Nadelen

Warme kamer, lawaai op de kamer wanneer je het raam opent

Kamer

Voorzieningen

Service

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Radisson Blu Hotel Lietuva Vilnius is een gedegen hotel op een goede locatie in de stad.

3.6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *