airBaltic vaker naar Amsterdam en Brussel2 min leestijd

airBaltic A220-300

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij airBaltic komt tijdens de winterdienstregeling later dit jaar vaker naar Amsterdam Airport Schiphol. Daarnaast komt er een nieuwe route tussen Brussel en het Litouwse Vilnius.

airBaltic vaker tussen Amsterdam en Tampere

Sinds de juni vorig jaar vliegt airBaltic tussen Amsterdam Airport Schiphol en Tampere. Dit is stad in het zuidwesten van Finland en ligt op 180 kilometer van de hoofdstad Helsinki. Voor vluchten op deze route is het ook mogelijk om een KLM ticket te kopen. Tevens kun je gebruik maken van het Flying Blue loyaliteitsprogramma om award tickets te boeken.

Vanaf eind deze maand vliegt de luchtvaartmaatschappij weer op deze route. Er zullen tijdens de zomerdienstregeling drie vluchten per week vertrekken. Deze vluchten vertrekken op woensdag, vrijdag en zondag.

Vanaf eind oktober zal het aantal vluchten uitgebreid worden. Vanaf dat moment zijn er dan dagelijkse vluchten beschikbaar. De luchtvaartmaatschappij vliegt dan van Tallinn naar Tampere en vervolgens naar Amsterdam.

Bombardier CS300 / Airbus A220 in airBaltic livery (Bron: airBaltic)
Bombardier CS300 / Airbus A220 in airBaltic livery (Bron: airBaltic)

Nieuwe route tussen Brussel en Vilnius

Vanaf eind oktober start airBaltic ook een nieuwe route tussen Brussels Airport en Vilnius. De Letse luchtvaartmaatschappij start dan met vier vluchten per week. De vluchten worden volgens deze dienstregeling uitgevoerd:

  • BT947 vertrekt om 07.50 uur uit Vilnius (VNO) en komt om 09.20 uur aan in Brussel (BRU)
  • BT948 vertrekt om 10.20 uur uit Brussel en komt om 13.45 uur aan in Vilnius
  • BT949 vertrekt om 16.30 uur uit Vilnius en komt om 18.00 uur aan in Brussel
  • BT950 vertrekt om 18.45 uur uit Brussel en komt om 22.10 uur aan in Vilnius

Naar zowel Amsterdam als Brussel zet de luchtvaartmaatschappij de Airbus A220-300 in. Het is een stil toestel met grote ramen. Hierdoor kun je tijdens de vlucht goed naar buiten kijken. De stoelen in dit toestel staan in een 2-3 opstelling. Dat is mooi meegenomen als je met zijn tweeën reist. Op sommige vluchten is er ook een Business Class aanwezig. Dit zijn dezelfde stoelen en indeling als in economy Class, maar er zit dan niemand op de middelste stoel.

Afbeeldingen ©airBaltic

Reacties

  1. Arturas zegt

    “De Litouwse luchtvaartmaatschappij start dan met vier vluchten per week.”
    Air Baltic is een Letse maatschappij…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *