Nieuwe airBaltic route Amsterdam – Tampere te boeken bij KLM2 min leestijd

airBaltic A220-300

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Letse airBaltic vliegt vanuit haar hub Riga naar verschillende bestemmingen in Europa en Azië. Je kunt hierbij denken aan Parijs, Frankfurt, Amsterdam, Kopenhagen en Dubai. De maatschappij heeft ook verschillende secundary hubs, namelijk Tallinn, Vilnius en Tampere. Deze laatste hub is recentelijk toegevoegd bij airBaltic. Tampere en Amsterdam worden verbonden door airBaltic en deze vluchten zijn ook te boeken bij KLM.

airBaltic

airBaltic is een Baltische maatschappij en vliegt met voornamelijk Airbus A220-200 vliegtuigen. Deze toestellen zijn voorzien van twee cabines, namelijk Economy Class en Business Class. Over deze Business Class bij airBaltic lees je meer in deze review. Vanuit Amsterdam kun je naar alle 3 de hubs van airBaltic vliegen. Het gaat hier om Riga in Letland, Tallinn in Estland en Vilnius in Litouwen. Onlangs opende airBaltic een nieuwe hub in Finland, namelijk op de luchthaven van Tampere.

Route Tampere Amsterdam boeken bij KLM

Met ingang van 1 juni is airBaltic de nieuwe route gestart tussen Tampare (TMP) en Amsterdam (AMS). Deze tweewekelijkse vlucht wordt uitgevoerd op woensdag en zondag. De vlucht duurt tussen de 2 uur en 20 minuten en de 2 uur en 30 minuten. Je vliegt in de Airbus A220-200 van de maatschappij op de volgende tijden:

Dag Vertrek   Aankomst  
Woensdag Tampere 17.00u Amsterdam 18.30u
  Amsterdam 19.40u Tampere 23.00u
Zondag Tampere 09.10u Amsterdam 09.40u
  Amsterdam 10.20u Tampere 13.40u

De prijs van een enkele reis start bij €69,-. Je kunt de vluchten op de website van airBaltic aanschaffen, maar ook bij KLM en Air France. Bij deze twee laatste maatschappijen wordt de vlucht uitgevoerd door airBaltic op vluchtnummer van KLM. Op deze manier spaar je ook Miles en XP bij het Flying Blue programma. Niet alleen vluchten tussen Tampere en Amsterdam maar ook andere vluchten uitgevoerd door airBaltic kun je boeken bij KLM en levert je dus Miles en XP op.

Nieuwe airBaltic route Amsterdam - Tampere boeken bij KLM
Eerste vlucht tussen Tampere en Amsterdam van airBaltic.

Het Finse Tampere

De Finse hoofdstad is natuurlijk erg de moeite waard om te bezoeken, maar ook ben je op zoek naar het noorderlicht, sneeuw en rust, dan is Fins Lapland ook zeker een bestemming die op je lijstje hoort te staan. Na Helsinki is Tampere de tweede stad van Finland. Tampere is van vroeger uit een handelsstad en kent een rijk textielverleden. Tegenwoordig zijn de industrieën vooral gericht op metaal en elektro.

De stad is aan het water gelegen, kent veel groen en historische gebouwen. Van de prachtige kathedraal, leuk pretpark Särkänniemi tot aan heerlijk relaxen in de oudste sauna van Finland: Rajaportti Sauna

Bron & Beeldmateriaal: airBaltic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *