London Heathrow Terminal 4 open vanaf 14 juni3 min leestijd

London Heathrow heropend Terminal 4 na pandemie & verbouwing

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In maart 2020 sloten vele landen hun grenzen om de coronapandemie in te dammen. Dit zorgde ervoor dat vliegtuigmaatschappij massaal hun toestellen aan de grond hielden en luchthavens bijna leeg waren. London Heathrow schoof met verschillende vluchten waardoor Terminal 4 gesloten werd. Terminal 4 op de luchthaven van Heathrow is tijdens de sluiting verbouwd en is klaar om weer open te gaan.

London Heathrow Airport

Londen beschikt over verschillende luchthavens, waarvan Heathrow de grootste is. Met vier terminals kunnen er dagelijkse vele vluchten arriveren en vertrekken. Vanuit Terminal 2 vertrekken op het moment vluchten van onder meer EVA Air, El Al, Ethiopian Airlines en Eurowings. Terminal 3 ligt tegenover Terminal 2 en is voornamelijk de hub voor SkyTeam airlines als Delta, KLM en Air France. Verder vind je er onder meer Etihad, American Airlines en Finnair. Terminal 4 is sinds de uitbraak van het coronavirus in 2020 gesloten. De resterende vluchten vertrekken dan ook vanaf Terminal 5. T5 is de grootst terminal op Heathrow en hier vind je dan ook de nationale airline British Airways. Met ingang van 14 juni aanstaande zal Terminal 4 op London Heathrow weer open zijn.

Verbouwing

Tijdens de sluiting heeft men niet stilgezeten. De terminal is flink onder handen genomen om er de komende tijd weer helemaal klaar voor te zijn. Grote delen van de terminal zijn opgeknapt. Toiletten, airco’s en de machines om de ruimbagage te scannen zijn voorzien van een upgrade. In Terminal 4 is straks meer ruimte voor reizigers en verschillende voorzieningen zijn verbeterd en uitgebreid. Hierbij kun je denken aan winkeltjes en eet- en drinklocaties. Door de opening van Terminal 4 zal er ook weer meer ruimte ontstaan op de Terminal 2, 3 en 5.

Ook is de Terminal sinds kort beter verbonden met het centrum. De Elizabeth Line is recentelijk geopend en verbind Paddington met Heathrow. Op Paddington Station kun je overstappen op een ander deel van de lijn naar Abbey Wood. Deze lijn is ook een stuk voordeliger dan de Heathrow Express en een interessante optie op dus te kiezen. Naast de Elizabeth Line zijn er verbeteringen doorgevoerd in de dienstregeling met bussen en de Piccadily Line.

 

London Heathrow heropend Terminal 4 na pandemie & verbouwing
De Elizabeth Line route | Foto TFL

Maatschappijen vanaf Heathrow Terminal 4

Op 14 juni zal Heathrow Terminal 4 weer open zijn zijn. De eerste maatschappij die zal arriveren en vertrekken vanaf deze terminal is Qatar Airways. Hierna zullen snel vele andere maatschappijen volgen. De volgende maatschappijen zullen dit jaar nog gaan vliegen vanaf Heathrow Terminal 4: Air Algerie, Air Astana, Air Malta, Air Mauritius, Air Serbia, Azerbaijan Airlines, Bulgarian Air, El Al – Israeli Airlines, Etihad Airways, Gulf Air, ITA Airlines, Kenya Airways, Korean Air, Kuwait Airways, Malaysian Airlines, Omanair, Qatar Airways, Royal Air Maroc, Royal Brunei, Saudi Arabia Airlines, TAROM, Tunis Air, Uzbekistan Airways, Vietnam Airlines. Aeroflot zal, wanneer dit weer is toegestaan, ook vanaf Terminal 4 vertrekken. Het kan ad hoc worden besloten dat Arkia of Israir gaan vliegen naar Heathrow. Zij zullen dan aankomen en vertrekken van Terminal 4.

Saudia, dreamliner, boeing 787-9
SkyTeam lid Saudi met de Boeing 787 Dreamliner | Foto: Saudi

Drukte

Op verschillende luchthavens wereldwijd zijn er de afgelopen weken problemen ontstaan door de enorme vraag naar vliegreizen en het gebrek aan personeel op de luchthavens. Zo werden vanaf Schiphol vluchten geschrapt, moesten reizigers uren in de rij wachten en kwamen afgelopen zondag zelfs KLM vluchten leeg aan in Amsterdam. Ook op Heathrow is het druk, reizigers moeten uren wachten en ook hier worden vluchten geannuleerd. De luchthaven zelf geeft aan dat het de drukte aan kan doordat ze tijdig zijn gestart met plannen maken en uitvoeren. Hoe dan ook staan er honderden zo niet duizend vacatures open voor grondmedewerkers, medewerkers voor de paspoortcontrole en anderen functies. In de komende zomerperiode zal er een ‘Here to Help-team’ klaar staan om reizigers te helpen bij de start van hun reis op de luchthaven. Het team bestaat uit kantoormedewerkers en managers.

Bron & Beeldmateriaal: London Heathrow Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *