De ‘IDW Esperanza Resort Business Lounge’ te Vilnius

IDW Esperanza Resort Business Lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Alvorens ik met airBaltic in de business class terug naar Amsterdam vlieg (lees hier over mijn vlucht naar Vilnius, en hier over mijn hotelverblijf), maak ik het mezelf gemakkelijk in de lounge  op de luchthaven van Vilnius. Wanneer ik de security ben gepasseerd, neem ik de roltrap naar boven. Achter een glazen wand tref ik een balie waar een onooglijke jongeman zonder enig enthousiasme mijn boardingpass controleert en me zonder aanvullende begroeting of uitleg toegang verleent tot de IDW Esperanza Resort Business Lounge – een hele mond vol voor een lounge. Het idee erachter word me snel duidelijk: een van de wanden van de lounge is beplakt met een afbeelding van het Esperanza Resort, een luxe eco-vriendelijk vakantiepark in Litouwen en blijkbaar de financiële geldschieter van deze lounge. Op elke tafel ligt een luxe brochure die ons reizigers moet verleiden tot het bezoeken van houten villa’s.

IDW Esperanza Resort Business LoungeIDW Esperanza Resort Business Lounge

De IDW Esperanza Resort Business Lounge is van alle gemakken voorzien. Een volle self-service bar met alle denkbare alcoholische versnaperingen. Voor de niet-drinkers staan er zowel gekoeld als ongekoeld frisdranken en maar liefst acht verschillende soorten water gereed. Japanse zoutjes en pinda’s voor de kleine trek, bonbons en koekjes voor bij de koffie of thee en voor de wat grotere trek zijn er in de koelkast diverse belegde sandwiches en yoghurtjes. Heb je nog meer trek, dan schep je een bord heerlijk geurende pasta op uit de chafing dish die gereed staat.

IDW Esperanza Resort Business LoungeIDW Esperanza Resort Business Lounge

Omdat ik straks tijdens mijn vlucht een maaltijd aangeboden krijg, hou ik het in de lounge op slechts een flesje water en een hand vol lokale snoepjes. In het tijdschriftenrek laat ik de kranten links liggen en neem een paar inflight magazines mee naar mijn ruime fauteuil. In de hoek van de lounge staat BBC news aan, maar ik check liever mijn e-mail met de gratis WiFi. Wil je liever mensen kijken, door een glazen pui, kijk je naar krioelende mensenmassa onder je.

IDW Esperanza Resort Business LoungeIDW Esperanza Resort Business Lounge

De IDW Esperanza Resort Business Lounge verleent toegang tot iedereen die in het het bezit is van een business class ticket, mocht je dat nu niet hebben, geen nood. Voor een bedrag van € 25,78 kun je hier relaxen alvorens je je terugvlucht neemt.

Overzicht

Publicatie Datum

1 November 2014

Voordelen

Ruime, lichte lounge

Voldoende aanbod op het gebied van eten & drinken

Gratis WiFi

Nadelen

Nors personeel

Tafels werden niet afgeruimd

Sfeer

Ruimte

Eten & drinken

Voorzieningen

Algemene Waardering

Conclusie

Een fijne no-nonsense lounge waar je in rust kunt werken of wachten alvorens aan boord te gaan.

3.6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *