Qatar Airways verschuift nieuwe vluchten naar de ochtend2 min leestijd

Qatar Airways B787 Dreamliner ©Qatar Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways maakte in september bekend het aantal passagiersvluchten tussen Amsterdam Airport Schiphol en Doha uit te breiden. Deze vluchten stonden gepland in de middag, maar zijn nu verschoven naar de vroege ochtend.

Qatar Airways met ochtend- en middagvluchten naar Doha

Oorspronkelijk stonden de drie extra passagiersvluchten gepland met een vertrek om 12.55 uur vanaf Schiphol. Dit is nu aangepast naar 07.15 uur op maandag en zondag en 07.20 uur op vrijdag. De vluchten komen dan na 6 uur en 20 minuten aan in Doha rond 15.35 uur (lokale tijd). Deze vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 787-8 Dreamliner. Dit toestel heeft de oudere generatie Business Class aan boord. De vluchten worden uitgevoerd tussen 23 december 2022 en 24 maart 2023.

Naast de vluchten met de Dreamliner zijn er ook nog dagelijkse vluchten met een Boeing 777-300ER. Dit toestel vertrekt om 15.15 uur vanaf Schiphol en komt rond 23.35 uur (lokale tijd) aan in Doha. Dit toestel heeft Q-suite aan boord, dus Business Class passagiers reizen in dit toestel in een nieuwere cabine.

Qatar Airways Qsuites
Qatar Airways Qsuite

Naast de drie extra passagiersvluchten vanaf december, komen er ook meer vrachtvluchten van de luchtvaartmaatschappij naar Schiphol. Er zijn vanaf deze maand veertien vrachtvluchten per week. Vanaf volgende maand zijn er dan ook nog tien passagiersvluchten per week.

Naast Qatar Airways vliegt KLM in november en december ook tijdelijk tussen Schiphol en Doha. De luchtvaartmaatschappij doet dit in verband met het WK voetbal in Qatar. KLM vliegt drie keer per week op deze route met een Boeing 777. De luchtvaartmaatschappij vliegt direct van Schiphol naar Doha, maar maakt op de terugweg een korte tussenstop in Dubai. Oorspronkelijk zouden deze stoppen op Dubai International Airport (DXB), maar vanwege de capaciteit van de luchthaven werd dit gewijzigd naar Dubai Al Maktoum. In november en december vliegt KLM dus naar twee verschillende luchthavens in Dubai.

B777 KLM

Afbeeldingen ©QatarAirways/KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *