Qatar Airways opent Premium Lounge in Singapore2 min leestijd

Qatar Airways Premium Lounge Singapore

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways heeft op 14 februari een nieuwe Premium Lounge in Singapore geopend. Je kunt deze lounge vinden op Singapore Changi Airport in Terminal 1. Je kunt ook in andere landen de Premium Lounges van Qatar Airways vinden, namelijk in Londen (Verenigd Koninkrijk), Parijs (Frankrijk), Beirut (Libanon) en Bangkok (Thailand.

Qatar Airways opent Premium Lounge in Singapore Changi

De lounge in Singapore beslaat 700 vierkante meter en er kunnen maximaal 85 passagiers in per keer. De lounge is open tussen 07:30 uur en 02:00 uur. Tussen Doha en Singapore zet de luchtvaartmaatschappij een A350-1000 in. Dit toestel is voorzien van 46 Qsuite Business Class stoelen, samen met 281 stoelen in Economy Class. Op dit moment zet de luchtvaartmaatschappij drie keer per dag een vlucht in naar de bestemming in Azië.

De CEO van Qatar Airways, mr. Akbar Al Baker, is blij met de opening van de lounge:

We zijn blij dat we onze nieuwste internationale Premium Lounge op Singapore Changi Airport hebben gelanceerd. Het ontwerp van de lounge is geïnspireerd op de hedendaagse Arabische architectuur en weerspiegelt het erfgoed van Qatar Airways.

Qatar Airways heeft met onze bekroonde Business Class stoel, Qsuite, al een benchmark in de industrie gezet, nu zijn we de nieuwe standaard voor business class lounges aan het herdefiniëren. We willen er zeker van zijn dat de ervaring die onze passagiers wordt geboden overeenkomt met onze iconische vijf-sterren ervaring in de luchtvaart. Als de eerste Qatar Airways lounge die dit ontwerpconcept volgt, zal het dienen als een nieuwe standaard voor al onze Premium Lounges in de toekomst.

Qatar airways Premium Lounge Singapore binnen
Premium Lounge Singapore

Qsuite vanaf Amsterdam

De Qatar Airways Qsuite is voorzien van een deur. Op die manier kun je genieten van meer privacy dan de oudere generatie business class stoelen. De stoelen staan in een 1-2-1 opstelling, waardoor iedere passagier toegang heeft tot het gangpad. Alle stoelen kunnen volledig plat, waardoor je er een prima nachtrust kunt hebben. Daarnaast kunnen de stoelen in het midden omgebouwd worden tot een dubbelbed. Vlieg je met vier personen, dan is er ook een mogelijkheid om er één cabine van te maken.

Van en naar Amsterdam Schiphol kun je ook dagelijks gebruik maken van de Qatar Airways Qsuite. Vlucht QR273 vertrekt om 08:00 uur uit Doha en komt om 13;45 uur aan in Amsterdam. Deze route wordt uitgevoerd door een B777-300ER en de vluchtduur bedraagt 6 uur en 55 minuten. De vlucht van Amsterdam naar Doha heeft vluchtnummer QR274 en vertrekt om 15:15 uur. Deze vlucht komt om 23:35 uur aan in Doha. De vluchtduur voor deze vlucht bedraagt 6 uur en 30 minuten.

In dit artikel kun je een review vinden van de Qsuite in de A350-1000. Een InsideLook van de B777-300ER kun je hier vinden. Dit is ook het toestel dat de vluchten uitvoert tussen Amsterdam en Doha.

Qatar Q-suite

Afbeeldingen ©QatarAirways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *