Qatar Airways en China Southern breiden codeshare uit2 min leestijd

Qatar Airways en China Southern breiden codeshare overeenkomst uit (Bron: Qatar Airways)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De nationale airline van Qatar werkt flink aan het uitbreiden van codeshare overeenkomsten. Qatar Airways werkte al samen met China Southern, maar die overeenkomst wordt nu uitgebreid. Dat betekent dat reizigers tussen Qatar en China meer doorverbindingen krijgen op hetzelfde ticket. Dat geldt uiteraard ook voor passagiers die vanuit Europa met Qatar Airways via Doha vliegen.

Uitbreiding codeshare overeenkomst

Qatar Airways ging eerder al codeshare overeenkomsten aan met maatschappijen als American Airlines, JetBlue, Alaska Airlines en Oman Air. Recentelijk kwam daar nog RwandaAir bij. De samenwerking met China Southern bestaat al sinds december 2019, maar krijgt nu dus een update.

Met de nieuwe overeenkomst markeren beide airlines alle eigen vluchten tussen Qatar en China met beide vluchtnummers. Met gaat met name om verbindingen tussen Doha en Beijing Daxing International Airport en Guangzhou Baiyun International Airport. Er zijn dus geen uitzonderingen meer waardoor je bijvoorbeeld niet in de lounge mag. Ook wat betreft de voordelen van de respectievelijke frequent flyer programma’s moet het allemaal makkelijker geïntegreerd zijn. Overigens komt Qatar Airways binnenkort met een update van het loyalty programma.

Qatar Airways

Onder voorbehoud

Het tekenen van het ‘memorandum of understanding’ door de CEOs van Qatar Airways en China Southern maakt de overeenkomst echter nog niet definitief. In een verklaring stellen de airlines dat de uitbreiding van de codeshare nog onderhevig is aan goedkeuring van de autoriteiten. Reisrestricties kunnen ook nog roet in het eten gooien.

Europa

Voor reizigers uit Nederland en België kan de nieuwe codeshare overeenkomst tussen Qatar Airways en China Southern gunstig zijn als er sprake is van een overstap via bijvoorbeeld Doha. Er zijn vanuit de nationale luchthaven van Qatar dan meer doorverbindingen mogelijk naar China op hetzelfde ticket.

Op dit moment voert Qatar Airways een dagelijkse vlucht uit tussen Amsterdam en Doha. De maatschappij zet hiervoor meestal een Boeing 777-300 in. Vanuit Brussel vliegt QR op het moment driemaal per week naar Doha. Vanaf medio december gaat de frequently naar dagelijks. Op deze route vliegt de Boeing 787-800.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *