Goedkope Qatar Airways business class naar Auckland!

Qatar Airways business class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder deze week schreven we al eens over het Qatar Airways Travel Festival waar mooie deals te boeken zijn. Met deze deal vlieg je goedkoop in Qatar Airways business class van Oslo naar Auckland! Voor minder dan 2000 euro kan je een retourvlucht boeken. Normale tarieven variëren tussen de 2500 en 3000 euro voor deze route.

Hoe boeken?

Via de Noorse site van Qatar Airways kan je een retour Oslo – Auckland boeken. Ik heb beschikbaarheid gevonden in oktober en november. De prijzen staan vermeld in Noorse Kronen (NOK) en de taal op de website is Noors. Maar deze kan je verzetten indien je dit wenst.

Qatar Airways business class
15863 NOK is omgerekend zo’n 1752 euro

Via de site van Qatar Airways zie je namelijk de goedkoopste prijs. Waarom? Omdat je daar gebruik kan maken van een extra kortingscode “VISA”, die je 15% korting geeft. Als je gaat kijken via Google Flights, dan kom je iets duurder uit. Namelijk 1975 euro voor 1 persoon in business class.

Maar deze prijs is nog iets te drukken. Je kan dit bereiken door vanaf Auckland terug te vliegen naar Stockholm (ARN). Dan vlieg je voor 1866 euro heen en weer.

qatar airways business class
Een beetje geld besparen

Hoe zit het met miles?

Laten we eerst kijken op Great Circle Mapper om hoeveel miles het gaat. We gaan uit van de volgende route: Oslo-Doha-Auckland op de heenweg en Auckland-Doha-Stockholm op de terugreis.

qatar airways business class
De route die je zou vliegen

In totaal levert deze route 24.015 miles op. Lange vluchten van Doha naar Auckland en terug. Maar dit is in business class, dus te overleven.

Deze business saver tickets van Qatar Airways worden geboekt in klasse R. Via de site van Wheretocredit kan je zien hoeveel miles je kan verdienen voor deze route.

qatar airways business class
Overzicht van alle airlines waar je miles kan verdienen met deze vluchten

Persoonlijk zou ik ervoor kiezen om deze vluchten bij British Airways te crediteren. Waarom? Omdat alle segmenten bij elkaar 600 Tier Points opleveren. Dit is genoeg om BA Silver elite status te verdienen. Maar let er wel op dat je voor BA Silver minimaal 4 vluchten met een BA of Iberia vluchtnummer nodig hebt. Deze status is gelijk aan OneWorld Sapphire wat de nodige voordelen met zich meebrengt. Buitendien levert het ook nog een mooi aantal Avios op. Zeker indien je gebruik kan maken van een promotie om triple Avios te verdienen!

Het enigste nadeel aan deze trip is dat je vanuit Amsterdam of Brussel naar Oslo moet vliegen. Daar ligt namelijk je vertrekpunt voor deze Qatar Airways business class deal.

Wat denken jullie? Doen of niet? Of hebben jullie misschien al een ticket geboekt naar Nieuw-Zeeland?

Reacties

 1. stijnec zegt

  goede deal inderdaad! Hoe er wel rekening mee dat je voor BA silver ook 4 vluchten met BA of Iberia (vluchtnummers) gemaakt moet hebben

 2. Dirk-Jan zegt

  Net geboekt…fantastische deal! Super bedankt voor je tip :)! WOW
  Via expedia ben ik uitgekomen op net meer dan 1500pp.
  Van 2-11 Oslo -Auckland en terug op 17-11 Auckland-Stockholm
  komt natuurlijk wel kosten bij van en naar AMS
  En las dat Qatar zeer binnenkort gaat vliegen met de nieuwe A350 van Doha naar Auckland..dubbel mazzel

  • Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

   Hi Dirk-Jan,

   fijn om te horen dat je iets aan ons artikel hebt gehad! 🙂
   Geniet van je reis en laat ons nadien zeker iets weten hoe jouw trip is verlopen.

   Groeten & fijne avond nog!
   Lionell

 3. ItravelElite zegt

  Fare AMS-HND met QR is nu offline, uitverkocht of QR kwam achter de bizarre prijs van 620 euro.

  • Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

   Hi,

   er is 900 euro bovenop de fare gekomen. QR heeft bevestigd dat het om een reguliere sale gaat. Staat vermeld in het topic op het flyertalk forum.

   Groeten & fijn weekend!
   Lionell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *