Austrian & Lufthansa bieden gratis Wifi aan boord

Miles & More - Lufthansa

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Momenteel krijg je gratis Wifi aan boord bij Lufthansa en Austrian. Tijdens de testfase bieden de twee maatschappijen tijdelijk gratis Wi-Fi aan boord op Europese vluchten. Momenteel hebben 31 A320 Austrian Airlines toestellen wifi aan boord. Deze zijn voorzien van de technologieën van het Inmersat Network Global Xpress (GX) systeem. In de zomer moeten alle toestellen van Austrian uitgerust zijn met wifi aan boord.

Aan boord van de A320 vloot van Lufthansa moet eind 2018 wifi geheel beschikbaar zijn. Momenteel zijn er vijf toestellen met Wifi uitgerust welke je nu gratis kunt gebruiken als test. Eurowings, de dochtermaatschappij van Lufthansa zal ook wifi aan boord installeren.

Austrian & Lufthansa bieden gratis Wifi aan boord

Na de testfase van de gratis Wifi kun je kiezen uit drie betaalde varianten. Je kunt dan kiezen uit FlyNet message voor €3,-, FlyNet Surf voor €7,- of de FlyNet Stream voor €12,-. In het eerste kwartaal van 2017 zal de verkoop starten en tot die tijd kun je gratis gebruik maken van het netwerk. Bij de FlyNet message optie kun je gebruik maken van e-mail, WhatsApp en iMessage. Met het FlyNet Surf pakket kun je daarnaast ook surfen op internet. Met het FlyNet Stream pakket kun je ook content streamen. Het netwerk Deutsche Telekom als provider hebben. Als de gratis periode afgelopen is kun je de pakketten betalen met creditcard of PayPal.

Naast het gebruik van het netwerk bieden de maatschappijen ook gratis content aan. Je kunt bijvoorbeeld gratis reisgidsen, Austrian Airlines services en informatie ophalen door te verbinden met het netwerk aan boord van de toestellen. In de tweede fase van het project, rond de zomer, zal Austrian Airlines ook entertainment gaan streamen via het WLAN netwerk. Indien je het FlyNet Surf of FlyNet Stream pakket hebt gekocht kun je gratis films en series streamen naar je apparaten. De maatschappij geeft aan dat je niet kunt bellen aan boord van de toestellen.

Ga jij gebruik maken van de gratis wifi aan boord van Lufthansa, Eurowings of Austrian? Laat dan hieronder of op ons forum je ervaring weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *