Qatar Airways brengt inflight service terug naar normale niveau2 min leestijd

Airbus A380 van Qatar Airways (Bron: Qatar Airways)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways heeft deze week aangekondigd de inflight service weer geleidelijk terug te willen brengen naar het normale niveau. Ook zet de maatschappij de A380 weer in.

Inflight service terug naar ‘normale’ niveau

2022 ziet er een stukje rooskleuriger uit voor first- en business class passagiers. Qatar Airways brengt namelijk de inflight service weer terug naar het niveau van voor de pandemie. Om voorzorgsmaatregelen te nemen tegen het virus gaan veel maatschappijen op dit moment voorzichtig om met de inflight service. Dit resulteert dan helaas in een wat minder prettiger vliegervaring en zeker in first- en business class waar uitgebreid wordt gedineerd. Vanaf nu brengt Qatar Airways de inflight service weer terug naar het niveau van voor de pandemie. Eerst volgen de routes naar Londen en Parijs en vanaf januari 2022 komt de rest.

Business Class cabine aan boord van Qatar Airways (Bron: Qatar Airways)
Qatar Airways brengt inflight service terug naar niveau van voor de pandemie. (Bron: Qatar Airways)

Inzet A380

Ook heeft de maatschappij besloten om de Airbus A380 weer in te zetten. Eerst wordt het toestel op de routes vanuit Doha naar Parijs en Londen ingezet en daarna volgen er nog meer routes. Qatar Airways vliegt op dit moment 5 keer per dag naar Londen-Heathrow en 3 keer per dag naar Parijs-Charles de Gaulle. Aangezien het aantal passagiers op dit moment weer aan het toenemen is heeft de maatschappij besloten om weer grotere toestellen zoals de A380 in te zetten.

a380, qatar airways, doha
Qatar Airways zet vanaf volgende maand de Airbus A380 weer in. (foto: eigen werk)

Voor hoe lang er zal worden gevlogen met de A380 is nog niet bekend. Ook wat er zal gebeuren na de inzet van de A350 toestellen die tijdelijk aan de grond blijven is nog niets bekend. Aanvankelijk vloog de maatschappij met de A380 naar zowel Londen-Heathrow, Parijs als Frankfurt.

Conclusie

Het is goed om te zien dat Qatar Airways de inflight service weer terugbrengt naar het niveau van voor de pandemie. De maatschappij laat weten dat het nu tijd is om stappen in de goede richting te nemen. Binnenkort is dus ook de Airbus A380 weer terug te vinden op de routes naar Londen en Parijs.

Uitgelichte afbeelding: Qatar Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *