United Airlines vanaf aankomende zomer weer naar San Francisco1 min leestijd

De Dreamliner is gemakkelijk te herkennen, namelijk aan de gekartelde motoren (Bron: United)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

United Airlines zal vanaf de zomerdienstregeling dat start op 27 maart 2022 weer rechtstreeks tussen Amsterdam en San Francisco vliegen. Dat blijkt uit het boekingsschema van de luchtvaartmaatschappij.

United weer naar San Francisco

Op dit moment vliegt United Airlines naar vier Amerikaanse bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij vliegt vanaf Schiphol naar Chicago (ORD), Newark (EWR), Washington-Dulles (IAD) en Houston (IAH). De routes naar Washington en Houston zijn deze maand weer opgestart.

Door het herstarten van de route tussen Amsterdam en San Francisco vliegt de luchtvaartmaatschappij straks weer naar alle bestemmingen die voor de uitbraak van het Coronavirus aangeboden werden. De route naar deze Californische bestemming bestond niet lang, aangezien deze pas in 2019 werd toegevoegd.

United Airlines vliegt tussen Schiphol en San Francisco volgens dit schema:

  • UA969 vertrekt om 14:50 uur uit Amsterdam en komt om 16:35 uur aan in San Francisco
  • US968 vertrekt om 14:35 uur uit San Francisco en komt de volgende dag om 10:20 uur aan in Amsterdam

De luchtvaartmaatschappij zet op deze route een B787-9 in. United heeft twee versies van dit toestel in dienst, namelijk één met Business Class stoelen in een 2-2-2- opstelling en een versie met een 1-2-1 opstelling. Het ziet er naar uit dat de luchtvaartmaatschappij het toestel met de verouderde Business Class inzet op deze route, maar dat kan wijzigen.

Naast deze luchtvaartmaatschappij vliegt ook KLM een aantal keer per week op deze route. KLM zet daarbij een mix van B787-9, B787-10 en B777-200 toestellen in.

United eerste maatschappij uit VS met complete Boeing 787 familie

Afbeeldingen ©UnitedAirlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *