Qatar Airways toch weer met Airbus A380 in de lucht2 min leestijd

Airbus A380 van Qatar Airways (Bron: Qatar Airways)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways gaat binnenkort weer vliegen met de Airbus A380. Vorig jaar besloot de maatschappij alle A380 toestellen aan de kant te zetten. Nu de vraag naar vliegtickets weer aan het toenemen is zet de maatschappij het grootste passagierstoestel ter wereld weer in. Dat is echter niet de voornaamste reden.

Qatar Airways zet A380 weer in

Het is voor het eerst in lange tijd dat er weer goed nieuws komt over de Airbus A380. Eerder deze week schreven we ook al over Emirates die met dit toestel op meer bestemmingen gaat vliegen. Vanaf november 2021 gaat Qatar Airways weer tenminste 5 Airbus A380 toestellen inzetten. Dit aantal kan in 2022 weer stijgen tot 10 toestellen. Het is nog niet bekend op welke routes Qatar Airways het toestel weer zal inzetten.

a380, qatar airways, doha
Qatar Airways zet vanaf volgende maand de Airbus A380 weer in. (foto: eigen werk)

Reden inzet A380

Maar de inzet van dit toestel heeft niet alleen te maken met het toenemende aantal passagiers. Sinds augustus houdt Qatar Airways namelijk al een aantal Airbus A350 toestellen aan de grond vanwege problemen met met het aftakelen van het romp-oppervlak onder de verflaag. Volgens topman Akbar al Baker kunnen de toestellen weer worden ingezet als het probleem volledig is opgelost.

Qatar Airways, A350
Qatar Airways houdt een aantal Airbus A350 toestellen al sinds augustus aan de grond. (foto: eigen werk)

Tot die tijd ziet Qatar Airways geen andere manier dan het opnieuw inzetten van de A380’s. Velen zullen hier ongetwijfeld blij mee zijn aangezien deze toestellen de enigen zijn die first class aan boord hebben.

reisoverzicht
De A380 is het enige toestel van Qatar Airways die first class aan boord heeft.

Voor hoe lang Qatar Airways zal vliegen met de A380 is nog niet bekend. Ook wat er zal gebeuren na de inzet van de A350 toestellen die tijdelijk aan de grond blijven is nog niets bekend. Aanvankelijk vloog Qatar Airways met de A380 naar zowel Londen-Heathrow als Frankfurt. Naar Amsterdam is er altijd gevlogen met een Boeing 777, Boeing 787 Dreamliner of Airbus A350.

Uitgelichte afbeelding: Qatar Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *