Qantas vanaf 2024 rechtstreeks tussen Parijs en Australië2 min leestijd

De Boeing 747s zullen worden vervangen door Boeing 787 Dreamliners (Bron: Qantas)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas gaat vanaf volgende zomer rechtstreeks vliegen tussen Perth en de Franse hoofdstad Parijs. Vorig jaar maakte Qantas bekend ook rechtstreeks te gaan vliegen tussen Rome en Australië.

Qantas rechtstreeks vanuit Parijs

Op dit moment vliegt Qantas al vanuit Australië naar Londen en Rome. Eerst werd deze vlucht vanuit Sydney naar Londen onderbroken door een tussenstop in Dubai. Sinds een paar jaar vliegt de Australische maatschappij ook rechtstreeks vanuit Australië naar Londen. Nu er grotere afstanden kunnen worden gevlogen heeft Qantas besloten om het routenetwerk in Europa verder uit te breiden. Vanaf 12 juli 2024 vliegt Qantas namelijk rechtstreeks vanuit Perth naar Parijs. Het is niet de eerste keer dat de Australische maatschappij op Parijs vliegt. Twintig jaar geleden was dit namelijk ook al het geval. In verband met de aankomende Olympische Spelen die in de zomer van 2024 in Parijs zullen plaatsvinden gaat Qantas in eerste instantie vier keer per week tussen beide steden vliegen. Vanaf augustus gaat de frequentie omlaag naar drie vluchten per week.

Qantas, a380, melbourne, gate
Qantas gaat vanaf volgend jaar rechtstreeks vliegen tussen Perth en Parijs. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Op de route tussen Perth en Parijs zal Qantas een Boeing 787-9 Dreamliner inzetten. Dit toestel is geschikt voor de wat langere afstanden. De vluchttijd tussen beide steden bedraagt maar liefst zeventien uur. De Boeing 787-9 toestellen van Qantas beschikken over drie reisklassen. In de business class is plaats voor in totaal 42 zitplaatsen. Deze stoelen kunnen volledig plat. Daarnaast zijn er ook nog 28 premium economy stoelen en 166 economy stoelen aanwezig in deze Dreamliner. De rechtstreekse vluchten tussen Australië en Europa zijn volgens de CEO van Qantas Vanessa Hudson erg populair. Veel reizigers boeken ook zogeheten ‘open jaw’s’ waarbij bijvoorbeeld heen op Londen en terug vanaf Parijs wordt gevlogen. Eerder vloog InsideFlyer mee met Qantas op een Airbus A330. Hier kun je hier een review van lezen. Een review van de lounge in Perth vindt je in dit artikel.

Uitgelichte afbeelding: Qantas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *