Pointshound – Introductie

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door te boeken via de site van Pointshound kun je extra miles verdienen met je hotelovernachtingen. Met een boeking voor één overnachting kun je tot 6.000 miles verdienen bij de verschillende partners. Het gebruik van Pointshound is geheel gratis, maar het is wel zaak om altijd goed te vergelijken tussen de verschillende aanbieders. Pointshound bied ook een Low Price Guarantee mocht je een goedkopere aanbieder tegenkomen. Pointshound heeft 24 partners waarbij je extra miles kunt verdienen met je hotel overnachting. Onder deze partners zijn Flyingblue, Etihad en Miles&Smiles de meest interessante voor de meeste van jullie.

Partners Pointshound
Partners Pointshound

Hoe werkt Pointshound?

Een hotel boeken via Pointshound gaat hetzelfde als een boeking via bijvoorbeeld booking.com. Je selecteert allereerst je frequent flyer programma. Vervolgens kies je een hotel uit met de prijs en miles die jij prefereert. Het aantal miles dat je kunt verzamelen met een overnachting hangt af van het gekozen programma. Zo krijg je bijvoorbeeld bij een overnachting in het Amrath 5100 Flying Blue miles, terwijl je er bij AAdvantage 6450 krijgt. Dit komt doordat de waarde van miles bij de verschillende partners varieert. De miles worden binnen twee tot zes weken bijgeschreven in je account. De miles die verdiend worden door middel van Pointshound tellen niet mee voor je status binnen een loyaliteitsprogramma.

Pointshound
Hoe werkt het?

DoubleUp en levels

Sinds kort bied Pointshound ook de Double Up optie aan. Dit betekent dat je zowel de extra miles van Pointshound krijgt als van het loyaliteitsprogramma waar het hotel bij hoort. Op deze manier spaar je door middel van het loyaliteitsprogramma van het hotel nog meer punten. Deze punten tellen wel mee voor de status binnen dat programma. Met deze punten kun je gratis hotelovernachtingen boeken of bijvoorbeeld een upgrade naar een grotere kamer.

Pointshound biedt ook drie levels aan. Als je je aanmeld krijg je automatisch level 1. Dit betekend dat je tussen de 3-8x het aantal miles kunt verdienen. Als je meer dan vijf overnachtingen hebt gemaakt kom je in level 2. Hierbij krijg je tussen de 5-10x het aantal miles. Na 20 miles kom je in het hoogste level, level 3. Hierbij krijg je tussen de 7-20x het aantal miles.

Low Price Guarantee

Pointshound biedt een zogenoemde Low Price Guarantee. Dit betekent dat je het verschil terugkrijgt als je ergens anders dezelfde kamer goedkoper ziet. Hier zitten echter wel een aantal voorwaarden aan verbonden. De goedkopere prijs moet beschikbaar zijn op een website zonder kortingscode of aanmeldingsverplichtingen. Daarnaast moet het in dezelfde valuta en kamer zijn. Boekingen die je niet kunt annuleren vallen niet onder de LPG. Boekingen die er wel onder vallen kun je herkennen aan het logo met ‘Price Match Guarantee’. Mocht er aan alle voorwaarden voldaan zijn, dan krijg je het binnen 30 dagen teruggestort op je rekening. Voor alle details en het formulier kun je hier terecht.

Ervaring en aanmelden

Mijn ervaring met Pointshound is goed. Na mijn boeking via de website kreeg ik direct een mail met de bevestiging voor de overnachting. Het inchecken bij het hotel ging op dezelfde wijze als dat ik via hun eigen site boekte. Je kunt je aanmelden bij Pointshound via deze link. Als je dit via deze link doet, dan krijg je bij iedere boeking 250 miles extra.

Conclusie

Boekingen die gemaakt worden via Pointshound leveren extra miles op, wat altijd mooi meegenomen is. Tevens is er een Double Up optie, waarbij je extra miles krijgt en spaart onder het eigen loyaliteitsprogramma. Wel moet je de verschillende sites vergelijken, want de prijs van Pointshound kan soms wel eens hoger zijn dan bij andere boekingssites. Voor vragen kun je terecht op ons forum.

Sommige verwijzingen naar een affiliate link of code in dit artikel kunnen de auteur een commissie opleveren. De redactionele inhoud en meningen  zijn die van de auteur alleen.

Reacties

    • Kilian zegt

      Er zijn een aantal Hyatt, Starwood, Hilton, IHG en Marriott hotels die hier aan mee doen, maar lang niet allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *