The Hotel Brussels

The Hotel Brussels

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

The Hotel Brussels, een naam die je doet vermoeden dat er geen ander hotel in de hoofdstad van België is. In de trant van ‘zoek niet verder, hier is hét’. Misschien is dat ook wel een beetje zo, want wat een fijne plek is dit om je nachten in Brussel door te brengen. Op loopafstand van de tram en metro. Met de taxi sta je met een kwartier op de luchthaven.

Tijdens een weekendje Brussel belandde ik in een van de Deluxe Panorama kamers die het hotel rijk is. Wanneer je in een dergelijke kamer verblijft heb je meteen toegang tot de Panorama Lounge op de 24e verdieping van het hotel. Een lounge die haar naam eer aan doet. Wat een geweldig uitzicht! Je overziet een groot deel van het centrum, je waant je op het dak van de stad.

The Hotel Brussels

Alvorens ik naar mijn kamer ga, nuttig ik mijn lunch in The Restaurant.

The Hotel BrusselsThe Hotel BrusselsThe Hotel BrusselsThe Hotel BrusselsThe Hotel Brussels

Beelden zeggen meer dan woorden luidt het gezegde. Zoals  op de foto’s te zien is, is de lunch hier niet zo maar even een broodje kaas met een glas melk. Drie internationale sterren chefs koken in de keuken van The Hotel Brussels. Het concept: ze krijgen allen een verscheidenheid aan seizoensproducten als basisingrediënten en maken daar elk een gerecht mee. De kaart verandert dan ook elk seizoen, dus altijd een reden om terug te komen.

En dan de kamer:

The Hotel BrusselsThe Hotel BrusselsThe Hotel BrusselsThe Hotel BrusselsThe Hotel BrusselsThe Hotel Brussels

Mijn kamer is op de 23e etage gelegen en trakteert me op hetzelfde fraaie uitzicht dat ik in de Panorama Lounge al mocht bewonderen. Een handgeschreven kaart van de manager is vriendelijk, maar waar maak je een vrouw nu echt blij mee? Precies, een doosje chocolade op de kamer. Een doosje pralines van Piere Marcolini, een van de Belgische Haute Chocolaterie zaken die Brussel rijk is. Voor de dorstigen onder ons, de minibar is bij de kamerprijs inbegrepen.

De kamer vind ik qua afmetingen niet zo heel groot, maar is praktisch ingedeeld. De twee losse bedden staan niet al te ver van elkaar vandaan. De zithoek is tegen het raam gemaakt, loungen met uitzicht. Het tafeltje bij het zitje heeft een draaiplateau en kan in elke gewenste richting gedraaid worden. De badkamer heeft een bad en douche en lekkere C.O. Bigelow goodies.

Na een dag vertier in Brussel en een diner in het centrum, is de Panoram Lounge bij terugkeer in het hotel reeds gesloten (in het weekend al om 21.00 uur). Het bed ligt fijn, het is alleen aardedonker in de kamer. De blindering is met dunne gordijnen en/of rolluik. Ik kies er voor de zonsverduistering iets om te doen, met las gevolg dat ik de volgende ochtend redelijk vroeg de zon op mijn gezicht heb schijnen.

The Hotel BrusselsThe Hotel Brussels

Met uitzicht op het Egmontpark, nuttig ik mijn ontbijt. Net als bij de lunch, liggen ook nu veel verse seizoensproducten gereed om van te smullen. Vers gebakken brood, rijp fruit en heel veel soorten zoet & hartig beleg.

Voor Tea Time with Lovisa. Claudio Renzi, pastry chef van The Hotel Brussels zegt hier zelf over: “Ik heb mijn vierkante gebakjes niet te groot gemaakt, zodat je er verschillenden kunt proeven…”.

The Hotel Brussels

Oh en The Urban Spa & Fitness, met wederom dat mooie uitzicht, wil ik ook echt nog wel een keer van naderbij bekijken.

Dus: The Hotel Brussels is een goed hotel, gelegen aan de chique Louizalaan.  Slapen en eten als een prins(es) op een centrale plaats in de stad.

Overzicht

Publicatie Datum

14 June 2014

Voordelen

Centrale ligging

Goed, modern restaurant

Kamerprijs (mét promo)

Nadelen

Afmetingen kamer

Openingstijden Panorama Lounge

Kamerprijs (zonder promo)

Kamer

Voorzieningen

Service

Value

Algemene Waardering

Conclusie

The Hotel Brussels is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de stad Brussel. De kamers zijn niet heel groot, maar de service en het restaurant compenseert dat ruimschoots.

4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *