PLAY vanaf juni weer terug op Schiphol2 min leestijd

Airbus A321neo in PLAY livery

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Low cost carrier PLAY keert vanaf maandag 5 juni 2023 weer terug naar Amsterdam Airport Schiphol. Er komen tot vijf wekelijkse vluchten. Tickets zijn al beschikbaar. In 2021 onderhield de IJslandse prijsstunter al een verbinding met Nederland, maar die werd een paar maanden later alweer stopgezet.

PLAY op Schiphol

De IJslandse maatschappij is dus al een bekende in Amsterdam. Maar omdat PLAY afgelopen zomer niet de juiste slots kon krijgen ging deze bestemming uit het netwerk. Blijkbaar is het nu wel gelukt, aangezien PLAY vanaf maandag 5 juni 2023 weer terugkeert op Schiphol. De vluchten naar Amsterdam staan nu tot eind oktober in de dienstregeling.

Alhoewel de vliegtickets van PLAY niet altijd even goedkoop zijn is de insteek van de maatschappij wel om tickets tegen een lage prijs aan te bieden aan de consument. Daarmee is PLAY op de route Amsterdam Airport Schiphol (AMS) naar Keflavík International Airport (KEF) een belangrijke concurrent voor Transavia en Icelandair. KLM is op deze route overigens niet actief.

Passagiers vliegen in 3 uur en 20 minuten vanaf Amsterdam naar IJsland. Vlucht OG460 vertrekt om 06.05 uur (lokale tijd) vanaf Keflavik en arriveert om 11.25 uur in Amsterdam. De terugvlucht, OG461, vertrekt om 12.24 uur vanaf Schiphol en komt om 13.25 (lokale tijd) aan in IJsland.

Het lijkt erop dat de tarieven van PLAY beginnen bij € 113 voor een enkele reis. Zelf zegt PLAY dat er ook vluchten vanaf € 69 te vinden zijn. Daar komen mogelijk nog wel kosten voor bagage bij. In de zomer loopt de prijs voor een vliegticket op naar ruim boven de € 200 per persoon, maar dan kun je wel vijf keer per week met PLAY naar IJsland. De ticketprijzen van Transavia en Icelandair lijken op het moment nagenoeg altijd hoger. De herintroductie van deze route voor PLAY kan dus een positief gevolg hebben voor de ticketprijzen. De vliegtickets zijn al beschikbaar via Google Flights, Momondo en op de website PLAY zelf.

Toestel van PLAY op de luchthaven van Amsterdam Airport Schiphol (Bron: PLAY)

Doorverbinding via IJsland

PLAY verbindt sinds enige tijd IJsland ook met Noord-Amerika. Denk aan bestemmingen als Boston, Washington D.C. en Baltimore. Sinds kort is daar het Canadese Toronto nog bijgekomen. Let erop dat het vaak gaat om regionale luchthavens, mogelijk dien je nog ander vervoer te regelen naar de stad. Met de nieuwe verbinding met Amsterdam zal PLAY ook hopen op passagiers die in Keflavík overstappen op een vlucht over de oceaan.

Bron foto’s: PLAY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *