Parkeren op Schiphol verandert in oktober

Parkeren op Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Naast werkzaamheden in de terminal en ‘airside’ gaat ook het gebied voor de terminal op Schiphol op de schop. Het was al bekend dat de parkeerplaatsen worden aangepast om meer ruimte te maken om te groeien. Zo zal parkeergarage P2 voor kort parkeren verdwijnen. Vanaf 1 oktober wijzigt het aanbod in parkeerproducten.

Kort parkeren

P1, vlakbij de terminal voor kort parkeren, wordt P1 Short Term Parking waarbij je voortaan maximaal 48 uur kan parkeren. Het Short Stop concept voor afhalers verdwijnt en daarmee ook de eerste 15 minuten gratis parkeren. Om de sloop van P2 op te vangen wordt P1 uitgebreid door een aanbouw naast het Hilton. De looptijd naar de terminal is 3-6 minuten.

Schiphol parkeren
Locaties van de parkeerproducten op Schiphol per 1 oktober

P6 Valet

Parkeerplaats P6 biedt straks het P6 Valet Parking product aan. Dit bestaat naast de huidige Terminal Valet Parking en vervangt Holiday Valet Parking. Bij P6 lever je je auto af bij de parkeergarage op 2 minuten loopafstand van de terminal. In de ‘videostraat’ wordt de auto opgenomen op beeld. Na afgifte van de sleutel wordt je auto door Schiphol personeel op een afgesloten terrein geparkeerd. Ritten worden met GPS gevolgd. P6 is bedoeld voor Valet Parking langer dan 48 uur. Bij Terminal Valet Parking, tussen Vertrek 2 en 3, kan je voor elke tijdsperiode terecht. Voor beide producten is een reservering vereist.

De route naar P6 verandert ook. De parkeergarage is straks te bereiken via een verbrede Schiphol Boulevard.

Excellence Parking

De luxe parkeergarage Excellence, aan Vertrekhal 3 gekoppeld, is straks alleen nog maar toegankelijk voor Privium Plus leden. Een reservering is dan ook noodzakelijk.

Lang Parkeren

Aan Schiphol Smart Parking (P3 Lang Parkeren) verandert er niets. Een overzicht van alle opties, met prijzen en minimale parkeertijd, is te vinden op de website van Schiphol (klik).

Privium

Naast Excellence behouden Privium Plus leden het gereserveerde gedeelte in P1 en P3. Een overzicht van de opties en tarieven voor Privium leden is hier te vinden.

Reacties

  1. Sjef zegt

    Let allemaal goed op – als je in de toekomst om wat voor reden dan ook langer dan 48 uur op de short term parking staat krijg je automatisch een boete van (schrik niet) € 100 per dag bovenop de normale, ook al stevige, parkeertarieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *