Review: Etihad First Class Lounge, Abu Dhabi6 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een review van de Etihad First Class Lounge in Abu Dhabi. Gister heb je kunnen lezen hoe ik met Etihad van Abu Dhabi naar Mumbai vloog en weer terug. Morgen kun je lezen hoe ik vervolgens met Etihad naar Londen vlieg. Beide keren heb ik geruime tijd in de lounge doorgebracht, waar je hier een review van kunt lezen.

Etihad First Class Lounge, de binnenkomst

De Etihad First Class lounge kun je vrij eenvoudig vinden nadat je langs de security bent gelopen. Het bord met partner maatschappijen geeft duidelijk aan wanneer je welkom bent en wanneer niet. Het was voor mij dan ook geen probleem om met een Economy ticket binnen te komen, dankzij mijn Alitalia Alata Plus kaart. Mijn tweede bezoek was vanzelfsprekend vanwege mijn vlucht in First Class met Etihad.

Etihad First Class Lounge
De entree van Etihad First Class lounge
Etihad First Class Lounge
De entree van de Etihad First Class lounge is elegant

Bij binnenkomst werd ik vriendelijk welkom geheten. Vervolgens werd in het kort uitgelegd wat er allemaal mogelijk was. Zelfs met mijn Economy ticket kwam ik in aanmerking voor een gratis spa behandeling van 15 minuten.

Je loopt dan ook in eerste instantie langs het gedeelte waar de spa behandelingen plaatsvinden. Daarnaast is er een soort kinderspeelplaats, voor de jeugdige first class reizigers.

Wil je niet met blokjes spelen en ook geen spa behandeling? Dan kun je door lopen naar de lounge, waar je in eerste instantie bij het restaurant gedeelte terechtkomt. Ongeacht het soort ticket kan iedereen hier dineren.

Etihad First Class Lounge
Het diner gedeelte in de Etihad First Class Lounge

Televisie kijken of roken?

Naast het diner gedeelte, zijn er een aantal aparte ruimtes gemaakt in de lounge. De bar en de diner ruimte vormen als het ware de kern van de lounge, waar alles omheen georganiseerd is. Meteen bij binnenkomst is er een familiekamer c.q. televisiekamer. Deze is af te sluiten voor complete privacy. Het gaat om een redelijk normale televisie en niet om een bioscoop, zoals in de Al Safwa Lounge.

Etihad First Class Lounge
De TV ruimte in de Etihad First Class Lounge

Verder is er een speciale rookruimte, waar je eveneens sigaren van het huis kunt roken. Mocht je het willen, dan maken ze een sigaar volledig gereed voor je. Voor de rokers onder ons is het natuurlijk ideaal dat je eventueel nog een sigaret kunt roken in de lounge. Uiteraard staan de nodige Whiskey’s en Cognacjes klaar!

Etihad First Class Lounge
De “smoking room” in de Etihad First Class lounge
Etihad First Class Lounge
Smoking Room, natuurlijk kun je er een borrel bij krijgen!

Overige ruimtes

Naast voornoemde ruimtes is er een gedeelte met een enorm scherm. Dit is een soort relax ruimte, tevens de ruimte waar je kunt slapen. De lounge heeft geen “nap-rooms”, je zult dus in deze ruimte moeten slapen. Ik weet persoonlijk niet of ik het allemaal zo rustgevend vind, dat grote scherm.

Etihad First Class Lounge
Etihad “rustruimte”

De ruimte is afgescheiden van de rest van de lounge door middel van een aantal schuifdeuren. De stoelen kun je flink achterover hellen, maar voor een goede slaapkwaliteit volstaan ze in mijn ogen niet.

Etihad First Class Lounge
Dunne schuifdeuren zorgen voor privacy
Etihad First Class Lounge
De stoelen gaan behoorlijk ver achterover
Etihad First Class Lounge
Persoonlijk vind ik het veel te druk

Tussen de “cigar-room” en de “nap-room” is een gedeelte waar je wat kunt relaxen, loungen, etc. Achterin dit gedeelte is een koffiemachine geplaatst, evenals een aantal koelkasten met frisdrank. Ook kun je hier Arabische koffie inschenken. Ik kan me eigenlijk niet indenken dat je hier gebruik van zult maken, gelet op de grote hoeveelheid personeel in de lounge. Er wordt continue gevraagd of je nog iets wilt drinken, eten, etc. Bovendien, aan de bar maken ze uitstekende espresso’s en cappuccino.

Etihad First Class Lounge
Etihad First Class Lounge self service deel
Etihad First Class Lounge
Zitgedeelte Etihad First Class Lounge

Service, eten en drinken

Zoals ik hierboven al aangegeven heb, de medewerkers van de lounge staan continue voor je klaar. Daar moet ik bij vermelden dat het bij allebei mijn bezoeken erg rustig was.

De bar staat midden in de lounge en heeft een ruim aanbod aan Whiskey en Cognac. Tijdens mijn bezoek staat de barman er dan ook op dat ik tenminste een Whiskey probeer. Ik ben zelf geen Whiskey liefhebber, maar ik probeer een klein slokje Royal Salute.

Etihad First Class Lounge
De bar in de Etihad First Class Lounge
Etihad First Class Lounge
Genoeg drank aanwezig!
Etihad First Class Lounge
Een glaasje Royal Salute

Verder staan er op de wijnkaart drie verschillende soorten champagne. Billecart Salmon Brut, Billecart Salmon Vintage 2006 en Billecart Salmon Rosé. Hoewel het personeel er steeds op aandringt van alles van het menu te proberen, Whiskey te proeven, etc., je kunt het wel vergeten een Billecart Salmon Vintage 2006 te krijgen. Tijdens mijn twee bezoeken heb ik er steeds om gevraagd, maar kreeg consequent de Billecart Salmon Brut. Ik heb dus de indruk dat ze hier op bezuinigen, maar misschien moeten ze het dan simpelweg van de kaart schrappen. Overigens is er helemaal niets mis met Billecart Salmon Brut, maar het is in mijn ogen een prima business class champagne.

Etihad First Class Lounge
Billecart Salmon Brut, de Vintage krijg je niet.

De kaart is uitgebreid als het gaat om eten. Er staan een aantal snacks op de kaart, maar ook een compleet menu. Het is absoluut mogelijk om een volledige maaltijd te nuttigen in de lounge en vervolgens aan boord vooral de focus op slaap te leggen. Het was mij steeds te vroeg om uitgebreid te dineren. Bovendien zou ik aan boord ruim voldoende te eten krijgen. Omdat ik toch iets geprobeerd wilde hebben, bestelde ik de sushi, welke voortreffelijk was.

Etihad First Class Lounge
Sushi in de Etihad First Class Lounge. Heerlijk!

Ik maakte tot slot nog gebruik van de gratis Spa behandeling. Vlak voor mijn vlucht naar Londen kreeg ik een hoofdmassage van 15 minuten, wat een genot was dat!

Conclusie

De Etihad First Class Lounge is een mooie, rustige lounge met uitstekend personeel. Nee, de lounge is niet zo indrukwekkend als de Al Safwa lounge van Qatar, maar dat is (in mijn beleving) een extreem voorbeeld.

Je kunt uitgebreid dineren en het drankaanbod is uitgebreid in de Etihad First Class Lounge. Ook krijg je een gratis Spa Behandeling, wat erg relaxed is vlak voor je reis.

Een nadeel is dat er geen echte nap-rooms aanwezig zijn, een rustruimte met een enorm scherm is de enige plek waar je kunt rusten. De stoelen kunnen hier plat, maar het scherm zou mij te veel afleiden. Verder is het jammer dat men de Billecart Salmon Vintage champagne niet schenkt.

Overzicht

Voordelen

- Uitgebreide mogelijkheden om te dineren;
- Gratis Spa behandeling;
- Prima service van het personeel;
- Het is lekker rustig in de lounge.

Nadelen

- Geen nap-rooms;
- De Billecart Vintage champagne die op de kaart staat, schenkt men niet.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten/Drinken

Algemene Waardering

Conclusie

Een uitstekende First Class Lounge, die niet zo spectaculair is als de Al Safwa van Qatar. Toch heeft de lounge uitstekende diner mogelijkheden, een grote voorraad alcohol en uitstekend personeel.

6 min leestijd">
4.4

Reacties

  1. Arno zegt

    alitalia is toch skyteam? heb eind november een klm vlucht van abu dhabi naar ams maar daarmee kom ik deze lounge niet in vrees ik…

    • Sander de Jonge Sander de Jonge zegt

      Hoi Arno, Alitalia is inderdaad Skyteam. Omdat ze ook partner van Etihad zijn, kun je met een frequent flyer status van hun ook de lounge in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *