Komt er een verbinding van Perugia naar Amsterdam?2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eind vorige maand doken in Italiaanse media berichten op over een nieuwe maatschappij die vluchten zou gaan beginnen naar onder andere Amsterdam. De Maltese airline Flyvolare presenteerde op een persconferentie samen met de luchthaven van Perugia vol trots de plannen. Medio september zou er op het vliegveld van de stad in Umbrië een Airbus A319 gestationeerd worden met 122 stoelen; 106 Economy en 16 Business. Hierna zouden 9 routes gelanceerd worden waarvan 5 binnen Italië: Milano, Lamezia Terme, Brindisi, Cagliari en Palermo. Daarnaast zijn er ook internationale ambities met vluchten naar Amsterdam, Casablanca, Iasi en Cluj-Napoca. Dit lijkt echter niet te gaan gebeuren…

Wie is Flyvolare?

Over de maatschappij is bijzonder weinig te vinden. De website(s) zijn in ieder geval al tijden ‘under construction’. Het e-mailadres werkt ook niet. Van 1997 tot 2009 was er binnen Italië een lowcost maatschappij genaamd Volare Airlines. Na haar faillissement nam Alitalia het bedrijf over. Flyvolare schijnt echter uit Malta afkomstig te zijn. Afgezien van een KvK nummer en adres meldt de website verder geen achtergrond.

Flyvolare
De website van Flyvolare

Geen vergunning

Daags na de trotse persconferentie vindt de Italiaanse luchtvaartauthoriteit ENAC het nodig om een flinke nuance aan te brengen. Flyvolare is (nog) niet in het bezit van een zogenaamd Air Operator Certificat (AOC). Deze vergunning is strikt noodzakelijk om vluchten uit te mogen voeren. Ook de luchthaven van Perugia rectificeerde haar persbericht met de aanvulling dat vluchten niet kunnen starten zonder de vergunningen. Flyvolare zou met de Maltese autoriteiten de vereiste documenten aan het regelen zijn. Een start in medio september lijkt dan wel erg optimistisch, zeker gezien het feit dat er door het gebrek aan een website nog niet eens tickets verkocht kunnen worden.

Ook lijkt het erop dat de luchthavens van bestemming niet klaar zijn voor een verbinding naar Perugia. Een woordvoerder van Schiphol laat desgevraagd weten nergens van af te weten met betrekking tot Flyvolare’s intenties om naar Amsterdam te vliegen.

Wordt, wellicht, vervolgt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *