Paris Orly Zuid & West verleden tijd2 min leestijd

Paris Orly Zuid & West verleden tijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wie wel eens gevlogen heeft naar of via Paris Orly, weet wellicht dat de luchthaven niet de meeste toegankelijke is. Bestaande uit twee terminals die niet eens met elkaar zijn verbonden. De twee losse terminals, Paris Orly Zuid en Paris Orly West zoals ze eerder bekend stonden, zijn nu verleden tijd. Het geheel moet efficiënter en comfortabeler voor de reiziger worden.

Nieuw

Het is natuurlijk niet helemaal gedaan met Paris Orly Airport. Nee dat vooral niet. De namen Zuid en West zijn alleen verleden tijd. Ook is er een nieuw gedeelte gebouwd. Dit nieuwe deel staat tussen het ‘oude’ Orly Sud en Orly Ouest. Dit nieuwe gedeelte moet het gemakkelijker voor reizigers maken om van het ene gedeelte van de luchthaven naar het andere gedeelte te reizen. Met een oppervlakte van zo’n 80.000 vierkante meter zorgt deze nieuwe ruimte voor enkele voordelen. Zo staan hier selfservice check-in terminals om zelf in te checken, beschikt het over een nieuw bagagesysteem en is er een grotere security-afdeling. Al deze veranderingen moeten er uiteindelijk voor zorgen dat er eind 2020 ruim 32 miljoen reizigers via Paris Orly Airport (ORY) reizen.

Paris Orly Zuid & West verleden tijd

Namen

De namen Orly Sud en Orly Ouest zijn dus verleden tijd. Om het gemakkelijker en meer herkenbaar te maken voor de reizigers worden de verschillende terminals nu aangegeven met nummers. Namelijk Terminal 1, 2, 3 of 4. Op de afbeelding hieronder zie je hoe het er in de toekomst dus uit zal zien.

Paris Orly Zuid & West verleden tijd
Nieuwe indeling van terminals.

Vanaf dinsdag 19 maart zijn deze veranderingen in namen op de luchthaven definitief doorgevoerd. Reizen via terminal 3 kan voorlopig nog niet. Deze nieuwe terminal zal namelijk pas over een maand (19 april) worden geopend. Ook zullen er vanaf dat moment meer en nieuwe winkels, restaurants en bars worden geopend. Ook zullen de ruimtes rondom de gates meer rust uitstralen.

Paris Orly Zuid & West verleden tijd

Zodra de Terminal 3 ook wordt geopend zullen de verschillende maatschappijen via onderstaand schema gaan vliegen vanaf Terminal 1, 2, 3 of 4.

Paris Orly Zuid & West verleden tijd

Toekomst

Met het bouwen van deze nieuwe terminal, terminal 3, en het veranderen van de namen blijft het niet. Tot zeker 2024 wordt er nog doorgebouwd op Paris Orly Airport. Er moet namelijk een snelle en goede verbinding tussen Parijs en Paris Orly komen. Daarvoor wordt een station gemaakt op de luchthaven met als uiteindelijk resultaat een reistijd van 23 minuten tussen Paris Orly en hartje Parijs.

Paris Orly Zuid & West verleden tijd

Wil je de huidige veranderingen op Paris Orly Airport nog eens rustig bekijken, check dan dit filmpje van Paris Aéroport eens. Het is in het Frans, maar dat moet vast lukken 😉 . Tot 19 april zullen Air France en La Navette nog vanuit de huidige terminals blijven vliegen. Hierna zullen ze dus volgens eerder genoemd schema vertrekken en arriveren. Wel al kun je op je boarding pass zien of je in terminal 1, 2 of 4 moet zijn.

Bron en beeldmateriaal: Air France, Paris Aéroport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *