Schiphol verdubbelt overdekt parkeren P31 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Deze week opende Schiphol officieel het nieuwe gedeelte van parkeerterrein Lang Parkeren P3. Het aantal parkeerplekken op deze locatie is daardoor verdubbeld. Deze parkeerplaatsen zijn overdekt en dat moet de beleving van de reiziger verbeteren. Aan duurzaamheid is ook gedacht. In samenwerking met Eneco heeft de luchthaven namelijk 6.000 zonnepanelen geïnstalleerd.

Beleving

Doordat het aantal passagiers op Schiphol licht blijft groeien is er ook meer parkeerplek nodig. Onze nationale luchthaven zet daarbij in op hoogwaardige parkeercomplexen. Deze parkeerplaatsen moeten een positieve invloed moeten hebben op de beleving van de reiziger. Daarom is ook gekozen voor overdekte parkeergelegenheid. De nieuwe faciliteit van P3 Lang Parkeren is goed verbonden met de vertrekhal. Er vertrekt namelijk iedere tien minuten een gratis snelbus. Deze brengt je binnen vijf minuten naar de terminal. Vanaf deze week kunnen reizigers hun auto parkeren in het nieuwe gedeelte van de parkeergarage. In totaal biedt de P3 Lang Parkeren nu meer dan 15.000 parkeerplekken.

Het nieuwe gedeelte van P3 Lang Parkeren (Bron: Schiphol)
Het nieuwe gedeelte van P3 Lang Parkeren (Bron: Schiphol)

6.000 zonnepanelen

Duurzaamheid speelde ook een rol bij het ontwerp van het nieuwe gedeelte van P3 Lang Parkeren. Er zijn namelijk 6.000 zonnepanelen op het dak geplaatst. Deze panelen moeten de stroom gaan verzorgen voor het gebouw. Denk bijvoorbeeld aan de laadpalen en de verlichting in de parkeergarage. De opgewekte energie wordt ook gebruikt voor andere parkeerfaciliteiten op Schiphol.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Schiphol. Zo zal de nieuwe terminal het toonbeeld van duurzaamheid moeten worden. Eerder schreven we ook al over het duurzaamheidskeurmerk dan de luchthaven mocht ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *