Ook Garuda Indonesia verlengt flexibel omboekbeleid

Airbus A330-300 van Garuda Indonesia (Bron: Garuda Indonesia / Facebook)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Om zo veel mogelijk drempels weg te nemen voor het boeken van een vliegticket hanteren de meeste airlines momenteel een flexibel omboekbeleid. De huidige omstandigheden zijn natuurlijk erg onvoorspelbaar, dus veel reizigers stellen hun reis nog even uit. De normaal zo strikte ticketvoorwaarden zijn daarom bij onder meer Air France, KLM en British Airways minder strikt dan normaal. Ook Garuda Indonesia hanteert momenteel zo’n flexibel omboekbeleid en verlengt dat nu t/m 31 oktober 2020.

Flexibel omboeken

Het boeken van reizen richting Azië en Indonesië blijft een onzekere zaak. Alhoewel Garuda Indonesia weer vaker vanuit Schiphol vliegt blijven de inreisbeperkingen voor de meeste Aziatisch landen nog steeds van kracht. Sommige landen in Azië laten zelfs geen buitenlanders toe. Daarom heeft Garuda Indonesia besloten het huidige flexibele omboekbeleid te verlengen voor reizen t/m 31 oktober 2020. Tickets geboekt voor 23 april 2020 met reisdata t/m 31 oktober 2020 kunnen kosteloos gewijzigd worden. Er kan sprake zijn van een bij te betalen tariefsverschil.

Als Garuda zelf je vlucht annuleert dan gelden er andere voorwaarden. Je kunt dan alsnog gratis je vlucht omboeken. Ook kun je een voucher accepteren van 110% van de ticketwaarde (- belastingen) of vragen om een contante terugbetaling. Voor het wijzigen van tickets met vertrekdagen na 31 oktober 2020 worden wel wijzigingskosten gerekend. De actuele voorwaarden kun je hier nalezen.

“Hiermee anticiperen wij in het geval dat Indonesië haar grenzen in de komende tijd nog niet zal openen voor het buitenlands toerisme”, zegt Rick Wouters, Marketing & Sales Manager van Garuda Indonesia.

De Business Class cabine aan boord van de Boeing 777 van Garuda Indonesia (Bron: Garuda Indonesia)
De Business Class cabine aan boord van de Boeing 777 van Garuda Indonesia (Bron: Garuda Indonesia)

Voorzorgsmaatregelen

Ook Garuda Indonesia neemt diverse voorzorgsmaatregelen. Zowel aan boord als op de luchthaven. Aan boord zijn alle maaltijden voorverpakt. Het serveren van drankjes gebeurd alleen op gezette tijden. Zo wil de maatschappij onnodige beweging in het vliegtuig zo veel mogelijk beperken. Op de website van de airline is ook te lezen dat alle kussentjes en papieren lectuur van boord zijn gehaald. Voor en na elke vlucht desinfecteert Garuda het toestel.

Alle actuele informatie over de voorzorgsmaatregelen van Garuda, maar ook de toegangsvereisten kun je hier nalezen. De Nederlandse overheid raadt reizen buiten Europa momenteel nog af. De Indonesische overheid laat momenteel (nog) geen buitenlandse toeristen toe. Check altijd alle beschikbare info vooraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *