Garuda Indonesia weer vaker naar Amsterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De afgelopen periode heeft Garuda Indonesia de vliegfrequentie naar Amsterdam aangepast. Met het oog op de voortdurende afgenomen vraag naar vliegreizen door de Coronacrisis past de Indonesische airline ook de zomerdienstregeling aan. Dat betekent dat het SkyTeam lid nog wel blijven vliegen op Nederland, maar minder vaak dan eerder gepland.

Zomerdienstregeling

Veel airlines moeten een andere verwachting gehad hebben bij het maken van de zomerdienstregeling. Een groot aantal vluchten is natuurlijk geannuleerd of gewijzigd. Ook voor Garuda gaat het er heel anders uitzien dan verwacht. De airline kiest er nu voor om de dienstregeling langzaam uit te bereiden. Dat betekent dat er momenteel slechts 1 keer per week een vlucht naar Jakarta gaat. In augustus en september moet dat twee keer per week zijn. De verwachting is dat er in oktober meer verbindingen beschikbaar komen. Er vertrekt Dan namelijk vijf keer per week een vlucht naar Indonesië vanuit Amsterdam. Garuda zet momenteel de Boeing 777-300 in op deze route.

Rick Wouters, Marketing & Sales Manager Continental Europe van Garuda Indonesia zei het volgende over de voorgenomen aangepaste zomerdienstregeling:

“Garuda Indonesia heeft in deze periode geen tijdelijke stop ingesteld voor vluchten van en naar Schiphol, en is gewoon door blijven vliegen. De frequentieverhoging laat zien dat we positief zijn dat Indonesië snel zal aankondigen dat de grenzen na de zomer weer open gaan voor de Nederlandse en Europese toerist en zakenreiziger.”

Boeing 777-300ER van Garuda Indonesia (Bron: Garuda Indonesia / Facebook)
Boeing 777-300ER van Garuda Indonesia (Bron: Garuda Indonesia / Facebook)

Voorzorgsmaatregelen

Ook Garuda Indonesia neemt diverse voorzorgsmaatregelen. Zowel aan boord als op de luchthaven. Alle maaltijden zijn voorverpakt en drankjes worden alleen op gezette tijden geserveerd. Zo wil de maatschappij onnodige beweging in het vliegtuig zo veel mogelijk beperken. Op de website van de airline is ook te lezen dat alle kussentjes en papieren lectuur van boord zijn gehaald. Voor en na elke vlucht wordt het toestel grondig gedesinfecteerd.

Alle actuele informatie over de voorzorgsmaatregelen van Garuda, maar ook de toegangsvereisten kun je hier nalezen. De Nederlandse overheid raadt reizen buiten Europa momenteel nog af. De Indonesische overheid laat momenteel (nog) geen buitenlandse toeristen toe. Check altijd alle beschikbare info vooraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *