Ook complimentary upgrades bij AAdvantage Gold en Platinum2 min leestijd

American Airlines, Boeing 777

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

AAdvantage Gold en Platinum leden kunnen vanaf 2 maart a.s. ook gebruikmaken van complimentary upgrades op vluchten binnen Noord-Amerika. De Amerikaanse maatschappij schakelt sinds vandaag over op loyalty points en wil het programma daarmee vooral eenvoudiger maken. Vorig jaar schreven we al een artikel over hoe loyalty points precies werken.

Complimentary upgrades voor Gold en Plainum leden

Op dit moment maken Gold en Platinum leden nog gebruik van de zogenaamde 500-mile upgrades. Je zou je kunnen afvragen waarom het programma niet eerder al overstapte op gewone complimentary upgrades voor elke elite status. Daar komt dus gelukkig sinds vandaag verandering in aangezien American Airlines het AAdvantage programma vooral eenvoudiger wil maken. Als er dus op vluchten binnen Noord-Amerika plek over is in first class komen eerst Executive Platinum leden aan de beurt. Dan is het de beurt aan Platinum Pro leden en vervolgens komen Platinum en Gold leden aan de beurt.

AAdvantage Complimentary Upgrades
Vanaf nu krijgen Gold en Platinum leden ook complimentary upgrades.

Het kan tot wel 40 minuten voor de vlucht duren voordat je weet of je een upgrade krijgt of niet. In veel gevallen weet je dit al een dag van te voren en zeker bij Platinum leden. Later dit jaar hebben AAdvantage leden ook de mogelijkheid om samen met een reisgenoot een upgrade te krijgen. Dit geldt alleen op vluchten binnen Noord-Amerika. Vanaf dat moment zullen ook alle bestaande 500-miles upgrades automatisch worden omgezet in 250 loyalty points.

Geldigheid miles

Daarnaast past American Airlines ook het beleid voor het vervallen van miles aan. Aanvankelijk vervielen miles 18 maanden na inactiviteit op je account. Activiteit kan al bestaan uit het maken van een vlucht of het besteden van miles. Ook andere manieren van het verdienen of aankopen van miles tellen mee. Vanaf nu vervallen miles pas na 24 maanden inactiviteit. Miles vervallen trouwens nooit als je 21 jaar of jonger bent.

AAdvantage Complimentary Upgrades
Vanaf nu vervallen AAdvantage miles pas na 24 maanden inactiviteit. (Bron: American Airlines)

Het is trouwens best opvallend dat American ervoor kiest om miles überhaupt te laten vervallen bij inactiviteit. United MileagePlus koos er namelijk net als Delta SkyMiles voor om miles nooit te laten vervallen.

Uitgelichte afbeelding: American Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *