Oneworld introduceert dit jaar alliance-wide upgrades2 min leestijd

Welke toestellen vliegen er rond met een OneWorld Livery?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Oneworld wil dit jaar de alliance-wide upgrades gaan introduceren. De alliantie kondigde dit voor het eerst al in 2020 aan, maar besloot toen te wachten totdat Alaska toetrad tot de alliantie. Oneworld heeft onlangs laten weten de alliance-wide upgrades dit jaar te willen introduceren.

Oneworld alliancce-wide upgrades

Alhoewel de alliantie vorig jaar ook al aankondigde de alliance-wide upgrades te willen introduceren werd dit nogmaals uitgesteld. Executive Traveller laat weten dat het er dit jaar echter echt van moet komen. Als dit nu wel doorgaat betekent dat je vanaf dit jaar een upgrade kunt krijgen op een vlucht van bijvoorbeeld Qatar Airways erwijl je status hebt bij de Executive Club van British Airways. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de horen, maar niets is minder waar. Hoogstwaarschijnlijk geeft Oneworld alleen upgrades op de duurdere tariefklassen.

Oneworld
Oneworld wil dit jaar beginnen met de introductie van alliance-wide upgrades.

Verwacht dus niet dat je met een goedkoop ticket in economy class een upgrade krijgt bij een partner airline omdat je toevallig Gold of Platinum lid bent bij een maatschappij van Oneworld. In de praktijk zijn vluchten op korte afstand echter vaak wel geboekt in de duurdere klassen, zelfs als je op een goedkoop ticket reist. Zo kreeg ik een paar jaar geleden een upgrade van economy naar business class op een korte vlucht met Turkish Airlines. Die had ik in de goedkoopste tariefklasse geboekt. Maar de vlucht van Hurghada naar Istanbul was echter geboekt in de duurdere Y klasse.

Malaysia airlines, oneworld, a330, business class
Malaysia Airlines A330 business class (foto: eigen werk)

Bepaalde maatschappijen binnen Oneworld werken al nauwer samen als het gaat om upgrades. Zo kreeg ik een aantal jaar geleden bijvoorbeeld een upgrade naar business class op een geboekte vlucht in premium economy van British Airways. Als Oneworld de alliance-wide upgrades officieel gaat introduceren is de kans dus groter als je een upgrade krijgt wanneer je een vlucht in premium economy hebt geboekt.

Conclusie

Oneworld heeft de introductie van de alliiance-wide upgrades meerdere keren uitgesteld. De alliantie verwacht echter dit jaar deze upgrades te willen introduceren. Als alles een beetje meezit is dit dus later dit jaar mogelijk. Alhoewel dit alleen voor de duurdere tariefklassen geldt neemt de kans op upgrades toe.

Uitgelichte afbeelding: Malaysia Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *