Oneworld komt dit jaar met alliance-wide upgrades

Airbus A320 van Iberia in Oneworld Livery (Bron: Iberia)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Oneworld alliantie komt later dit jaar met alliance-wide upgrades. Dit houdt in dat je een upgrade kunt krijgen op elke maatschappij binnen de alliantie, mits je Ruby, Sapphire of Emerald status hebt. Oneworld was dit al eerder van plan, maar wilde wachten totdat Alaska toetrad tot de alliantie.

Oneworld introduceert alliance-wide upgrades

Vorig jaar werd al bekend dat Oneworld alliance-wide upgrades wilde invoeren, maar door o.a. corona is dit uitgesteld. De alliantie laat nu weten voor het eind van dit jaar met de introductie van deze upgrades te komen. Dit is echter niet zeker te zeggen, aangezien er mogelijk nog meer vertraging bij kan komen. Het zou wel een mooi moment zijn, zeker nu de luchtvaart zich aan het herstellen is. Dit betekent dat je bijvoorbeeld een upgrade kunt krijgen op een vlucht van Malaysia Airlines met status binnen AAdvntage.

Oneword, Cathay Pacific Business Class A350-1000 Hong Kong Amsterdam
Oneworld wil dit jaar gaan starten met alliance-wide upgrades.

Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren bij frequent flyers met elitestatus. Niet is echter minder waar, omdat dit in de praktijk niet zo zal gaan. Star Alliance heeft de alliance-wide upgrades namelijk al eerder ingevoerd en daar worden alleen upgrades gegeven als je in de Y of B tariefklasse zit. Heb je een goedkoop ticket van bijvoorbeeld Amsterdam naar Hong Kong, dan is de kans groot dat je niet in de Y of B klasse zit. Dit zijn namelijk de duurste tariefklassen van economy. Short-haul vluchten zijn vaak wel in de Y of B klasse geboekt.

Conclusie

Als alles goed verloopt komt Oneworld voor het einde van dit jaar met alliance-wide upgrades. Dat klinkt interessant, maar dit werkt vaak alleen met de hoogste tariefklassen. Het is in ieder geval wel een vooruitgang waardoor de kans op upgrades toeneemt. Ook is dit een goede ontwikkelingen binnen de alliantie zelf.

Uitgelichte afbeelding: Iberia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *