Omboeken gratis en makkelijker bij Lufthansa Group

Omboeken gratis en makkelijker bij Lufthansa Group

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is en blijft lastig om vluchten vol te krijgen. Reizigers blijven onzeker of het verstandig is om vluchten te boeken. In het nieuws komt elke week wel weer een lang naar boven dat wordt afgesloten. Ook raad de Nederlandse overheid het af om naar verschillende landen of gebieden af te reizen. Zo werd deze week reizen naar onder andere Spanje afgeraden. Om reizigers te verleiden wel te boeken en reizen, is per direct het omboeken van vluchten gratis (verlengd) en makkelijker bij maatschappijen bij de Lufthansa Group.

Lufthansa Group

De Lufthansa Group bestaat uit een aantal luchtvaartmaatschappijen, opererend vanuit verschillende landen. Het betreft hier:

  • Lufthansa, opererend vanuit Duitsland.
  • Austrian Airlines, opererend vanuit Oostenrijk.
  • SWISS, opererend vanuit Zwitserland.
  • Brussels Airlines, opererend vanuit België.

Ze werken allemaal vanuit eenzelfde boekingssysteem waarbij bijvoorbeeld de Europese tarieven op elkaar aangesloten zijn. Alleen Brussels Airlines heeft nog eigen tarieven op intercontinentale vluchten. Onlangs paste de maatschappij wel de Europese boekingstarieven aan. Hierdoor sluiten ze nu naadloos aan op die van Austrian Airlines, Lufthansa en SWISS.Omboeken gratis en makkelijker bij Lufthansa Group

Aanpassingen

Vanwege de aanhoudende Coronacrisis en de gevolgen daarvan, is de Lufthansa Group genoodzaakt aanpassingen door te voeren in de omboekingsvoorwaarden. Daarom hebben de aangesloten maatschappijen samen besloten tot het einde van 2020 de omboekingsvoorwaarden aan te passen. Het is nu per direct mogelijk om je geboekte vlucht gratis om te boeken naar een andere datum of bestemming. Let op dat het omboeken bij Lufthansa, Austrian Airlines, SWISS of Brussels Airlines gratis is. Het kan wel zijn dat de voordelige tarieven niet meer beschikbaar zijn voor je nieuwe vlucht. Daardoor moet je dan een duurde tarief kiezen en zijn er dus extra kosten verbonden aan je nieuwe ticket.Omboeken gratis en makkelijker bij Lufthansa Group

Ook is het mogelijk je vlucht meerdere malen gratis aan te passen. Voorheen was het mogelijk om dit gratis één keer te doen. Dat is dus nu ook aangepast. Stel je vlucht vertrekt dus binnenkort maar de Nederlandse overheid past het reisadvies voor een betreffend land van geel naar oranje aan. Dan is het dus niet verstandig om er heen te reizen. Dan kun je nu dus meerdere malen deze reis gratis omboeken naar of een andere datum of een andere bestemming. Dit geldt voor zowel long-, medium-, en short-haul vluchten.

Terugvlieg garantie

De Lufthansa Group bood eerder de ‘terugvlieg garantie’ al aan. Deze garantie zit inbegrepen in de Economy Classic, Business Saver, Economy Flex en Business Flex tickets inbegrepen. Deze garantie wordt nu verder verlengd tot en met september. Op routes binnen Europa bieden Lufthansa, SWISS en Austrian Airlines de garantie om je terug te vliegen naar een van de thuishavens van deze maatschappijen. Dat doen ze in het geval van een negatief reisadvies en in samenwerking met AXA Partners. De inbegrepen garantie bevat naast een retourvlucht naar Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk ook de dekking van extra kosten voor quarantaine, reisonderbreking, een telefonisch consult vooraf of tijdens de terugreis of medische repatriëring. Meer informatie over deze terugvlieg garantie kun je op deze website van Lufthansa teruglezen.

Bron & Beeldmateriaal: Lufthansa Group

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *